REVELACIÓ

El jutge va deixar lliure l'assassí d'una advocada de Saragossa en contra del criteri de la presó de Zuera

La junta de tractament de la presó de Terol també es va oposar a concedir-li el tercer grau

1337020 1

1337020 1

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge de Vigilància Penitenciària va deixar en llibertat en contra del criteri de la junta de tractament de la presó el presumpte assassí d’una advocada a Saragossa que, prèviament, l’havia defensat per haver matat la seva dona, segons han informat a Europa Press fonts penitenciàries.

La Policia Nacional està investigant la mort violenta de l’advocada Rebeca Santamalia, que va ser trobada morta amb ferides d’arma blanca en una vivenda de Saragossa propietat del seu presumpte assassí, José Javier Salvador Calvo, amb qui mantenia una relació sentimental.

El presumpte agressor, que es va suïcidar llançant-se des d’un viaducte a Terol, es trobava en llibertat provisional perl’assassinat de la seva dona l’any 2003, cas en què va ser representat per Santamalia i pel qual va ser condemnat a 18 anys.

Dues oposicions

El jutge de vigilància li va concedir el tercer grau el desembre del 2011, malgrat la proposta contrària de la junta de tractament de la presó de Terol. El gener del 2017 el jutjat li va atorgar la llibertat condicional, en aquest segon cas també amb l’opinió en contra de la junta de tractament de la presó de Zuera.

Notícies relacionades

La delegada del Govern a l’Aragó, Carmen Sánchez, ha explicat que aquest és un cas de violència de gènere, el primer amb resultat de mort a l’Aragó des que va començar l’any, el tercer en el conjunt d’Espanya.

L’entorn de la víctima ha confirmat que hi havia una relació "sentimental" entre tots dos, ha apuntat Sánchez, que ha recordat que l’advocada va defensar als tribunals José Javier Salvador quan va assassinar amb una carrabina la seva dona, Susana Patricia Maurel, a La Puebla de Híjar (Terol), el mes de maig del 2003, quan ella era candidata del PP a l’alcaldia d’aquesta localitat.