May comença a negociar un pla b per al 'brexit' i altres notícies que has de saber avui, en un minut

undefined46571776 a handout photograph released by the uk parliament shows bri190116223548

undefined46571776 a handout photograph released by the uk parliament shows bri190116223548 / MARK DUFFY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) May comença a negociar un pla b per al 'brexit'. La primera ministra britànica, que aquest dimecres ha superat la moció de censura al Parlament britànic i continuarà en el càrrec, intenta remodelar el pla per al ‘brexit’, després del massiu rebuig que va rebre dimarts el seu acord a la Cambra dels Comuns. Mentrestant, la UE ofereix una pròrroga a Londres per evitar un 'brexit' dur, però exigeix al Regne Unit que s’aclareixi.


2) Reunió a la Moncloa entre el Govern i la Generalitat. Carmen Calvo rebrà Pere Aragonès i Elsa Artadi amb l’objectiu d’avançar en la 'declaració de Pedralbes' Mentrestant, Quim Torra segueix el seu periple pels EUA explicant la situació a Catalunya.


3) Juan Manuel Moreno, investit president de la Junta d’Andalusia. El popular va ser elegit en la primera votació, amb 59 vots a favor, amb el recolzament dels 26 diputats del PP, els 21 de Ciutadans i els 12 de Vox. Moreno Bonilla, que es converteix així en el primer president andalús no socialista en més de 36 anys d’autonomia, prendrà possessió del càrrec aquest divendres.

s2gkobh7weymhzpvmrssr51100 / periodico


Notícies relacionades

4) Una cadena d’arrestos enerva l’independentisme català. La Policia Nacional deté 16  persones peltall de les vies de l’AVE a Girona en l’aniversari de l’1-O, als quals acusa de presumptes desordres públics, entre els quals, dos alcaldes de la CUP –el de Verges i el de Celrà–, un fotoperiodista i el nebot del president de la Generalitat, Quim Torra.

a6cd899a-f7c6-44ed-9ca4-510946a37f39-hd-web / periodico


5) Entrevista a la mare del bebè de dos mesos ingressat a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona després de rebre presumptament una pallissa del seu pare. La dona assegura que desconeixia els presumptes maltractaments del pare al fill i diu que el bebè "no tenia marques al cos". Totes les proves (incloses una placa de tòrax) que li van fer als tres centres sanitaris, sempre segons el relat de la mare, van sortir bé.