May perd la votació del 'brexit' i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46483236 britain s prime minister theresa may speaks during prime min190115191057

zentauroepp46483236 britain s prime minister theresa may speaks during prime min190115191057 / Mark Duffy

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) El Parlament britànic rebutja l’acord del 'brexit'. La Cambra ha tombat, per 432 a 202, el pacte presentat per la primera ministra britànica, Theresa May, que ha de presentar un pla alternatiu com a molt tard dilluns. A més, la conservadora se sotmet avui a una moció de confiança, mentre tothom es pregunta què passarà a partir d’ara amb el 'brexit'.


2) Seguim en directe les tasques de rescat per treure el Julen del pou al qual va caure diumenge a Totalán (Màlaga). Ho fan entre polèmica, després que la família critiqués la falta de recursos. A més, el pou era irregular i no tenia permisos.


3) Forn es deslliga de l’1-O i nega haver donat ordres als Mossos. L’exconseller d’Interior afirma, en el seu escrit de defensa davant del Tribunal Suprem, que no va donar cap instrucció política a la policia catalana. L’advocat que el defensa ha demanat que declarin com a testimonis l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, l’excap dels Mossos Josep Lluís Trapero, membres de l’excúpula del Ministeri d’Interior i l’exdelegat del Govern a Catalunya Enric Millo.


Notícies relacionades

4) Gairebé el 90% dels metges admeten que es prescriuen proves de més. Els metges tenen por de les denúncies dels pacients i practiquen l’anomenada 'medicina defensiva', que els porta a realitzar proves diagnòstiques d’utilitat dubtosa. Més del 60% reconeixen, a més, que s’allarguen els temps d’estada en els serveis d’urgència hospitalària.


5) Entrevista a Carlos Zanón: "El meu Carvalho és un vampir que busca l’estaca de fusta". 15 anys després que l’escriptor i periodista barceloní Manuel Vázquez Montalbán deixés orfe Carvalho, l’icònic personatge ha ressuscitat de la mà del comissari de BCNegra i autor de 'Taxi' i 'Yo fui Johnny Thunders'.