moratòria urbanística

El Govern prohibirà construir a 500 metres del litoral a la Costa Brava durant un any

L'objectiu és parar temporalment alguns projectes i sotmetre'ls a estudi

zentauroepp2658487 ampuriabrava   rascacielos costa brava   en primer termino s190116152520

zentauroepp2658487 ampuriabrava rascacielos costa brava en primer termino s190116152520 / JOAN CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Girona

La Comissió d’Urbanisme de Girona aprovarà aquest dijous una moratòria urbanística d’un any a la franja costanera de 500 metres entre Portbou i Blanes, han explicat a Europa Press fonts de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat. El secretari d’Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, va avançar aquesta mesura en un acte que es va celebrar aquest dimarts a l’Ateneu Barcelonès.

Les mateixes fonts han precisat que els detalls de la moratòria es donaran a conèixer dijous en el marc de la Comissió, si bé han avançat que la mesura no afectarà tots els projectes de forma generalitzada. L’objectiu és parar temporalment alguns projectes i sotmetre’ls a estudi abans de l’aprovació de l’avançament del Pla director urbanístic (PDU) de revisió de sectors no sostenibles en l’àmbit litoral gironí, que es preveu per al primer trimestre del 2019.

El nou PDU analitzarà l’ordenació de tots els terres que encara es podrien urbanitzar, però que no s’han arribat a desenvolupar, i proposarà un nou disseny més sostenible o, en el seu cas, els desclassificarà directament, tot això amb l’objectiu de protegir la costa d’una excessiva urbanització.

Suspendran l’atorgament de llicències

Amb l’aprovació de l’avançament del PDU el 2019 també se suspendrà l’atorgament de llicències de construcció en molts dels sectors, els que es considerin més urgents, mentre es redacta el Pla, i així s’evitarà que es puguin urbanitzar abans de tenir el document acabat.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, el Govern dona resposta a una reivindicació de la plataforma SOS Costa Brava, que vol protegir el territori de 21 plans urbanístics i que alerta als ajuntaments del litoral de Girona i a la Generaliat dels greus impactes acumulatius, tant ambientals com paisatgístics, que poden comportar aquests plans.

L’associació assegura que la Costa Brava ha traspassat els límits de càrrega del territori, i per això es troba, al seu parer, en una situació de risc en relació amb impactes ambientals.