Operació dels Mossos

Detingut per extorsionar a Barcelona una dona que va conèixer en una xarxa social

Després de la negativa de la dona a tenir sexe amb ell, l'arrestat li va exigir diners i va proferir amenaces de mort sobre els seus fills

dwyhubnx4aaaq1p

dwyhubnx4aaaq1p

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut un home de 24 anys, de nacionalitat xinesa i veí d’Olesa de Montserrat (Barcelona), per extorsionar una dona. Està acusat dels delictes d’extorsió, assetjament, agressió sexual i revelació de secrets.

Els fets es remunten al 5 de gener, quan els Mossos van rebre la denúncia d’una dona que afirmava que estava sent víctima d’una extorsióper part d’un home que havia conegut a les xarxes socials al desembre i amb qui va mantenir una trobada en què ella es va negar a tenir relacions sexuals.

Des d’aquell dia va començar a rebre missatges amenaçadors per part de l’home a fi d’obligar-la a mantenir relacions sexuals. Per incrementar el grau d’intimidació es va fer passar per integrant d’una màfia xinesa i utilitzava les dades personals i familiars, com el domicili o els seus fills, que havia obtingut durant les converses, i proferia amenaces molt greus sobre aquests on manifestava que els mataria si la víctima no accedia a les seves peticions o si ho denunciava a la policia

Finalment l’home li va demanar que li enviés imatges on ella sortís nua a canvi amb el compromís que d’aquesta manera la deixaria tranquil·la. Després de moltes pressions la víctima va accedir a enviar-li aquestes imatges, ja que d’aquesta manera creia que acabarien les intimidacions. Contràriament a això l’extorsionador es va aprofitar d’aquestes imatges i lava amenaçar de fer-les públiques si no mantenia relacions sexuals. 

Petició de diners

Posteriorment, quatre dies després, l’arrestat va tornar a contactar per pressionar-la. En aquesta ocasió a més de mantenir les amenaces cap a la seva família i de fer públiques les imatges hi va afegir una nova exigència: que li pagués 2.000 euros en efectiu.

La víctima, desbordada per la situació, va accedir novament a les demandes de l’extorsionador i li va entregar els 2.000 euros a canvi que adquirís el compromís de no molestar mai més.

 

Davant de la cessió de la dona el detingut va veure una oportunitat per continuar amb les seves exigències. El 4 de gener es va contactar de nou per demanar-li 3.000 euros. Arribats a aquest punt la dona es va convèncer que aquesta situació no només no acabaria sinó que aniria en augment i va decidir denunciar els fets davant de la policia.

El dia 8 es va establir un dispositiu policial per localitzar i detenir l’autor de l’extorsió. L’arrest es va dur a termea Martorell quan es disposava a recollir els diners del segon pagament.

 

El mateix dia els agents van fer l’entrada i registre al domicili del detingut i els agents van localitzar material informàtic i altres indicis relacionats amb els fets.

Notícies relacionades

 

El detingut va passar a disposició judicial el 10 de gener i el jutge va decretar ordre de prohibició d’acostar-se a menys de 1.000 metres de la víctima, del seu lloc de treball i qualsevol lloc on sigui, a més de la prohibició de sortida del territori nacional.