SEGON ANIMAL MORT A TRETS PER UN AGENT EN POCS DIES

Calafell insisteix que el policia que va matar un gos ho va fer en defensa pròpia

L'ajuntament afirma que el rottweiler, una raça perillosa, estava solt i va acorralar l'agent

zentauroepp46509890 perro190112132522

zentauroepp46509890 perro190112132522

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un policia local de Calafell (Baix Penedès) va matar divendres passat d’un tret un gos, de raça rottweiler, quan el volia atacar, ha informat avui l’Ajuntament de Calafell, que ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies del succés.

La mort del gos, que també ha sigut denunciada pel partit animalista PACMA, ha tornat a reobrir el debat sobre els protocols policials per repel·lir agressions d’aquests després de la mort d’un altre gos a Barcelona fa unes setmanes, també d’un tret d’un agent que el gos havia mossegat.

“Defensa pròpia”

L’Ajuntament de Calafell sosté que la mort del gos va ser “un acte en defensa pròpia d’un agent de la Policia Local”, tot i que informa que està acabant d’instruir les diligències i que enviarà tota la informació al jutjat de guàrdia.

L’esdeveniment va passar divendres al carrer d’Empúries de la urbanització les Brises de Calafell quan l’agent va repel·lir l’atac del gos, segons l’ajuntament, “en defensa pròpia contra l’escomesa d’un gos de raça potencialment perillosa”.

Acorralat per l’animal

La patrulla de la Policia Local va anar a la urbanització davantd’una trucada al 112 que va denunciar que el gos estava solt pel carrer i quan un dels agents es va baixar del vehicle per trucar al domicili del seu propietari “el gos se li va acostar corrent i en actitud amenaçadora”.

L’agent va intentar refugiar-se darrere del vehicle, però l’animal el va perseguir i el va acorralar contra una tanca de formigó. L’acció va ser molt ràpida i no va donar temps a baixar del vehicle a l’altre agent”, ha puntualitzat l’ajuntament, que assegura que l’agent acorralat va haver de fer ús de l’arma reglamentària al témer seriosament per la seva integritat.

Notícies relacionades

El partit animalista PACMA ha convocat una protesta aquesta tarda davant de l’Ajuntament de Calafell per denunciar la mort d’un gos.  Hi han assistit desenes de persones. Raquel Iglesias, portaveu de PACMA, ha denunciat: “És la segona vegada en menys de 30 dies que un agent policial acaba amb la vida d’un animal i aquesta no pot ser l’única manera de gestionar un incident com aquest”.

Protocols no letals

El portaveu del PACMA a Catalunya, Nacho Pascual, també ha criticat l’actuació i ha assegurat que l’informe mèdic no indica cap lesió ni cap dada que determini que la vida de l’agent corria perill. “No deixa de ser sorprenent que un mes després del que va passar a Barcelona [la mort de la gossa Sota] això torni a ocórrer. Això posa de manifest la necessitat d’implementar protocols d’actuacions no letals per evitar que continuï passant”, ha remarcat.