cavalcada

Andoain denuncia "prejudicis xenòfobs" contra el Baltasar que va revelar als nens que els pares són els Reis

"Ens produeixen una gran tristesa i ens preocupen enormement", assenyala el consistori

y7ekg87gceo4ofe3 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’ajuntament de la localitat guipuscoanad’Andoain  ha mostrat la seva "preocupació" davant de la "dimensió" que està adquirint la "polèmica" entorn de la cavalcada dels Reis Mags de dissabte passat a la localitat –en què el figurant que encarnava Baltasar "en un lapsus" va dir als nens presents en l’acte que els Reis són els pares– i els "prejudicis xenòfobs" sorgits com a conseqüència.

En un comunicat, el Consistori d’Andoain ha lamentat "el to i la direcció" de les crítiques abocades cap a Baltasar i ha assenyalat que "un lapsus que es produeix per no dominar una llengua, ha tingut un ressò inimaginable en el moment en què va passar".

"Ens produeixen una gran tristesa i ens preocupen enormement els prejudicis racials i xenòfobs que han predominat en molts comentaris de xarxes socials i diversos mitjans de comunicació", ha assenyalat el consistori.

En aquest sentit, ha defensat que Andoain és "un poble divers, que viu amb naturalitat la seva diversitat i pluralitat, i així vol continuar fent-ho també en el futur".

Notícies relacionades

El consistori ha traslladat el seu "suport i solidaritat a la persona encarregada de fer la funció de Baltasar i a la seva família", mentre que ha agraït a l’escola La Salle-Berrozpe, encarregada d’organitzar la cavalcada, el fet de "portar any rere any la màgia dels Reis als nostres carrers".

"Una tasca que es fa gràcies a la feina voluntària de centenars de persones", ha destacat, i ha afegit que l’ajuntament espera que "d’ara endavant continuïn fent-ho amb la mateixa força i il·lusió".

Temes:

Els Reis Mags