CAMPANYA

"Millor més a poc a poc", el vídeo de la DGT sobre la reducció a 90 km/h

Trànsit defensa els avantatges de la limitació de velocitat a les carreteres convencionals

trafico / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit ha posat en marxa aquest divendres una campanya informativa per donar a conèixer la reducció de la velocitat màxima a 90 km/h a les carreteres convencionals, amb vídeos informatius sota el lema 'Menys velocitat, més vides a la carretera. Millor més a poc a poc'.

Amb aquests vídeos, Trànsit informa els ciutadans de la velocitat genèrica a què es pot circular a partir del pròxim 29 de gener per les carreteres convencionals.

Aquesta modificació va ser aprovada pel Consell de Ministres el 28 de desembre passat i publicada l’endemà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

La campanya té com a objectiu conscienciar els ciutadans que menys velocitat implica menys lesivitat en cas d’accidents, segons remarca la DGT en un comunicat.

I, sobretot, en un tipus de carreteres, com són les convencionals, on la velocitat està darrere d’un nombre important de les sortides de la via, que és l’accident més freqüent produeix en aquest tipus de carreteres.

La campanya està composta per quatre vídeos –amb el ‘hashtag’ #MejorMásDespacio–, que s’aniran publicant durant tot el mes de gener a les diferents xarxes socials de la DGT, Twitter, Facebook, Instagram i Youtube, i que faran referència a diversos aspectes relacionats amb aquest factor de la sinistralitat.

Els vídeos

El primer és un vídeo en què es contextualitza la sinistralitat de les carreteres convencionals (cada any moren 1.000 persones en aquest tipus de via) per posteriorment donar a conèixer algunes de les conseqüències que té una velocitat excessiva.

El vídeo fa una crida a tots els conductors perquè quan vegin que s’ha reduït el límit de velocitat a les carreteres no pensin que és una mesura que s’ha adoptat per “molestar”, sinó per fer que la xifra de víctimes baixi.

Els dos següents aborden la relació que hi ha entre la velocitat i la distància de frenada o la velocitat i la pèrdua de l’angle de visió, comunament conegut com a ‘efecte túnel’.

Notícies relacionades

L’últim vídeo informa que amb aquesta baixada de la velocitat, Espanya se situa entre la majoria d’estats de la Unió Europea que han adoptat mesures de reducció de les limitacions de velocitat en aquest tipus de vies.

Així, la tendència majoritària és la limitació de 90 km/h, tot i que alguns països han apostat ja per establir-la en 80 km/h.