VIOLÈNCIA MASCLISTA

La secretària d'Estat d'Igualtat, sobre el manteniment de la llibertat per a 'La manada': "Que barat surt la violació en grup"

Polítics de diferent signe mostren la seva indignació per la decisió de l'Audiència de Navarra i l'assassinat d'una dona en mans de la seva parella a Laredo

undefined6678905 madrid 18 07 2007 entrevista para la contra a soledad murill180608144152

undefined6678905 madrid 18 07 2007 entrevista para la contra a soledad murill180608144152 / JUAN MANUEL PRATS

4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Polítics de signe diferent han mostrat la seva indignació per les dues notícies conegudes aquest dijous i que suposen un nou cop a la lluita contra la violència masclista: l’assassinat d’una noia de 26 anys en mans del seu nòvio a Laredo i la decisió de l’Audiència de Navarra de mantenir en llibertat condicional els cinc membres de 'La manada'.

La secretària d’Estat d’Igualtat, Soledad Murillo, ha indicat aquest dijous que acata, però que no respecta la decisió de l’Audiència de Navarra sobre 'La manada'. "Que barat surt la violació en grup: fiança de 6.000 euros i llibertat provisional. Mentrestant, el seu advocat als platós de TV, però sense la rèplica d’una jurista experta", ha escrit la secretària d’Estat en el seu compte de Twitter. 

El Govern de Navarra, que exerceix l’acusació popular en el cas, ha manifestat la seva "absoluta discrepància" amb la resolució i ha avançat que en els recursos de súplica sol·licitarà la revocació d’aquesta decisió i l’immediat reingrés a la presó. En un comunicat, l’Executiu navarrès afirma que "no pot sinó manifestar la seva absoluta discrepància amb la decisió de la Secció Segona de l’Audiència Provincial".

Per la seva part, la portaveu d’Units Podem, Irene Montero, ha avisat que "davant totes les violències masclistes, el que no facin els jutges ho farem les dones".

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha vinculat la sentència amb l’assassinat de la dona a Cantàbria i la negociació del PP, Ciutadans i Vox a Andalusia. Per Echenique, el partit ultra és còmplice "dels violadors i els assassins"

El coordinador federal d’Esquerra Unida, Alberto Garzón, també ha relacionat les dues notícies sobre violència masclista i les ha posat d’exemple per acabar dient que queda molt camí “per recórrer en aquest país per eliminar el masclisme de les lleis, les institucions i de la vida”.

"La resolució sobre 'La manada' és una salvatjada. És una salvatjada que aquests salvatges estiguin al carrer. Hi ha jutges que fan una gran tasca i d’altres que, per dir-ho suaument, tenen una gran miopia respecte a la realitat", ha manifestat el diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián.

El president i la vicepresidenta del Govern central han reaccionat únicament a l’assassinat masclista d’aquest dijous. Així, mentre Pedro Sánchez ha traslladat el seu condol i solidaritat a la família i ha renovat el seu compromís per "erradicar la violència masclista", Carmen Calvo ha aprofundit en les xifres de dones assassinades i ha aprofitat per arremetre contra Vox pel seu intent de negar "aquesta tragèdia" i "eliminar la lluita contra la violència de gènere des de les institucions en negociació política".

Notícies relacionades

Des de Ciutadans també han alçat la veu contra aquest crim i ha deixat anar un missatge per a navegants, en clara al·lusió a Vox. "Lluitar contra la violència masclista és el nostre deure i el nostre compromís", ha recalcat Albert Rivera. "Seguirem ferms en la defensa del pacte d’Estat", ha afegit la portaveu de Ciutadans i líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas.

A les files del PP ha reaccionat la portaveu al Congrés, Dolors Montserrat: "Només junts aconseguirem eliminar qualsevol tipus de violència cap a la dona"