Ha durat 40 minuts

El fiscal demana que 'La manada' entri a la presó

La decisió podria conèixer-se a partir d'aquest dijous, tot i que no hi ha prevista una data concreta

zentauroepp46360474 graf2432  sevilla  26 12 2018   jos   ngel prenda  i  y alfo181226130806

zentauroepp46360474 graf2432 sevilla 26 12 2018 jos ngel prenda i y alfo181226130806 / Raul Caro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vista breu a Pamplona per decidir sobre el possible ingrés a presó dels cinc membres de ‘La manada’ ha conclòs passades les 10.50 hores. Els condemnats han seguit la sessió per videoconferència des de l’Audiència de Sevilla i la vista, que ha començat les 10.10 hores, s’ha prolongat durant 40 minuts.

La Secció Segona de l’Audiència de Navarra ha de decidir si els cinc acusats tornen a presó o segueixen en llibertat provisional després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), que va ratificar la condemna a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevalença. La decisió podria conèixer-se a partir d’aquest dijous, tot i que no hi ha prevista una data concreta.

La vista breu estava convocada a les 10.00 hores i ha generat una gran expectació mediàtica a les portes del Palau de Justícia de Pamplona, on s’han congregat nombrosos periodistes de diferents mitjans de comunicació.

La sentència, que pot ser recorreguda davant del Tribunal Suprem, es va conèixer el 5 de desembre passat i poc després, el 7 de desembre, el ministeri fiscal, va presentar un escrit davant de l’Audiència de Navarra sol·licitant l’ingrés a la presó dels cinc condemnats, que actualment es troben en llibertat provisional sota fiança. Una petició a què s’ha afegit l’advocat de la víctima i també les acusacions populars, exercides pel Govern de Navarra i l’Ajuntament de Pamplona.

Risc de fuga

La fiscal demana l’ingrés a la presó a l’entendre que "una vegada confirmada la condemna de nou anys de presó, la no modificació dels anomenats 'fets provats’ pel Tribunal Superior de Justícia al resoldre el recurs d’apel·lació, i les especials característiques del recurs de cassació fan necessari assegurar el compliment de l’esmentada condemna de nou anys de presó".

Notícies relacionades

Per la seva part, Miguel Ángel Morán, advocat de la víctima, també considera que la sentència "reforça" els arguments per a l’ingrés a presó dels condemnats. A més, hi veu risc de fuga. En declaracions als periodistes abans de l’inici de la vista breu, Morán ha confiat en "el canvi de criteri d’un dels magistrats" de la Secció Segona de l’Audiència de Navarra i que els cinc acusats tornin a la presó.

Al contrari, Agustín Martínez Becerra, advocat dels cinc condemnats, rebutja l’ingrés a presó dels membres de ‘La manada’ i ha argumentat als periodistes aquest matí que "no ha canviat absolutament res" perquè el tribunal prengui aquesta decisió. A parer seu, la petició del ministeri fiscal, a la qual s’han adherit les acusacions, "no té sentit".