Restablerta la circulació de trens quan fa un mes de l'accident de Vacarisses

Els combois podran circular per les dues vies i es recuperaran els horaris habituals

Adif afirma que continua les investigacions per aclarir les causes del descarrilament

tren-2

tren-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Adif ha restablert la circulació ferroviària entre Terrassa i Manresa, després dels treballs de reparació de la infraestructura, que va quedar afectada per un despreniment i posterior descarrilament d’un tren a Vacarisses Vacarisses el 20 de novembre passat, causant la mort d’una persona.

D’aquesta manera, i després que des del 24 de novembre només es pogués circular per una de les vies, es recuperen els horaris i freqüències habituals de les línies R4 i R12 de Rodalies, segons han informat Renfe i Adif en un comunicat.

Els treballs han consistit en la neteja dels aproximadament 450 metres cúbics de materials caiguts a la via i en la retirada del tren sinistrat, per posteriorment fer les reparacions necessàries a la infraestructura, entre les quals hi destaquen el sanejament i l’estabilització del mur i el talús.

Adif ha assegurat que "continua amb les investigacions per determinar les causes exactes que van provocar el despreniment en aquest punt, on s’havien fet importants obres de tractament i consolidació durant l’any 2017".

Reforç de les estructures

Amb l’objectiu de prevenir noves incidències, Adif ha treballat en altres punts amb tipologies semblants, realitzant treballs de reforç de diferents estructures en aquest tram.

Notícies relacionades

D’altra banda, aquest dilluns 24 de desembre, Adif també normalitzarà la circulació entre les estacions de Rubí i Castellbisbal (Barcelona), després de finalitzar les obres a l’àmbit de la plataforma ferroviària del túnel de Rubí, i així es restableixen els horaris de pas habituals de la línia R8 de Rodalies.

A més, a començaments de l’any que ve, es faran treballs complementaris sense afectacions a la circulació, que una vegada acabats permetran suprimir l’actual limitació temporal de velocitat.