AQUEST MIGDIA

Tres morts i un desaparegut en el naufragi d'un pesquer a Fisterra

Al barco viatjaven 10 persones, sis de les quals han sigut rescatades per barcos de la zona

Tres morts i un desaparegut en el naufragi d'un pesquer a Fisterra

Sxenick

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres persones han mort i una altra està desapareguda després d’haver naufragat un barco pesquer gallec aquest migdia davant del cap de Fisterra. La resta de les 10 persones de la tripulació han aconseguit posar-se fora de perill a les barques salvavides.

El pesquer 'Sin Querer 2' ha enviat una alerta de radiobalisa quan es trobava a 4,5 milles nàutiques del cap de Fisterra, cap a les 13.49 hores, que ha activat els serveis de Salvament Marítim.  

Salvament Marítim ha mobilitzat l’helicòpter Helimer 401, que ha aconseguit recuperar un cos, i el barco Salvamar Regulus, que ha localitzat dos homes més morts. Així mateix, s’ha donat avís als pesquers que navegaven per la zona per si podien col·laborar en el rescat de les barques. 

Una d’aquestes embarcacions ha rescatat quatre supervivents i els ha portat a Muros, mentre una altra ha localitzat i ha portat dos tripulants més cap a Fisterra. 

Equips de Salvament Marítim han recuperat tres cadàvers i continua la recerca d’un quart desaparegut.  MeteoGalicia tenia activada una alerta per ones d’entre 4 i 5 metres a la zona.

Notícies relacionades

El ‘Sin Querer 2" és una embarcació del cèrcol que anteriorment s’havia dit ‘Playa de Portonovo’, fins que va ser adquirit per una família de Cambados; així ho informa el ‘Faro de Vigo’.

Aquest és l’accident marítim més greu des que el 2014 es va enfonsar el ‘bateiro’ de cap de Cruz (Boiro), 'Paquito Dos', en les proximitats del cap de Corrubedo, i van morir tres persones.