Fre a les 'fake news'

Whatsapp limita el reenviament de missatges a cinc contactes

La mesura ha començat a implantar-se en telèfons Android i ben aviat s'estendrà als iPhone

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Whatsapp vol posar fre a la difusió massiva de notícies falses o 'fake news' i de propaganda no desitjada entre els usuaris. I ho fa limitant l’opció de reenviar missatges a un màxim de cinc xats per persona.  El nou filtre ja està funcionant en mòbils Android que hagin actualitzat l’última versió de l’aplicació. Els usuaris amb iOS i telèfons iPhone encara hauran d’esperar una mica. 

Notícies relacionades

Aquesta opció no era limitada al principi, però ja va passar a reduir-se a 20 quan es van començar a conèixer les primeres notícies de linxaments i morts per la circulació d’acusacions falses a través de cadenes de Whatsapp a l’Índia. Ara l’empresa de Facebook redueix més l’opció. El límit no evita el reenviament massiu de missatges a grups i contactes, peròalmenys ho fa més laboriós

La mesura arriba just abans de les festes nadalenques, una època en què els missatges treuen fum per les felicitacions i mems diversos típics d’aquestes dates. De fet, el reenviament és una de les funcions més utilitzades durant aquests dies. Ara també podrem enviar missatges a qui vulguem, però no serà tan còmode i ràpid, s’haurà de fer en diferents fases de cinc en cinc contactes, per això serà una mica més difícil mantenir les cadenes de missatges o que aquestes, i com a conseqüència, les mentides, s’estenguin ràpidament.