Crim a Huelva

¿Qui és Bernardo Montoya, el detingut per la mort de Laura Luelmo?

L'arrestat té un ampli historial delictiu i va ser condemnat a 22 anys per un crim

lainz46303499 181218154200

lainz46303499 181218154200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil ha arrestat aquest dimarts Bernardo MontoyaBernardo Montoya, germà bessó de Luciano, de qui havia transcendit en un primer moment que era el principal sospitós, per l’assassinat de la jove professora de 26 anys Laura Luelmo. Tots dos vivien a la casa familiar, davant de la vivenda que havia llogat la víctima, que, segons fonts de la investigació, havia comentat al seu nòvio que Bernardo l’observava assegut des del carrer d’una manera que li resultava molt incòmoda. El presumpte assassí viu en el número 1 del carrer Córdoba, just davant de la casa de la jove, ubicat al 13.

El detingut, a qui se li va prendre declaració la setmana passada, ha estat controlat a tota hora.  Bernardo, com el seu germà, té un ampli historial delictiu amb delictes de sang. Feia dos mesos que estava fora de la presó després d’havercomplert una pena de 17 anys i haver sigut condemnat a 22 anys i dos mesos per haver assassinat una dona de 81 anys a la localitat pròxima de Cortegana (Huelva) l’any 1995, segons la sentència de l’Audiència Provincial de Huelva de novembre de 1997.

Bernardo Montoya va entrar per la finestra a la vivenda de la víctima, Cecilia Fernández Díaz, a qui va assestardiverses punyalades amb un matxet de grans dimensions a la regió dorsal i al coll, que li van seccionar la caròtide i la jugular i li van causar la mort. Va acabar amb la seva vida perquè anava a declarar contra ell en un judici per lesions. 

Notícies relacionades

La defensa va demanar la lliure absolució de l’acusat adduint que es trobava sota els efectes de la síndrome d’abstinència, per la seva addicció a l’heroïna i la cocaïna, en el moment del succés, circumstància que va ser tinguda en compte com a atenuant. 

El germà bessó de Bernardo, Luciano, també té delictes de sang. Quan el primer ja estava complint condemna, el segon va matar una dona de 35 anys. Va ser l’any 2000 i va ser condemnat a 15 anys. Era a la presó quan va desaparèixer la víctima.