TANCAMENT ANUNCIAT

Google+ va exposar dades de 52 milions d'internautes

Google avança el tancament de la seva xarxa social després de la nova fallada de seguretat

undefined44806284 file photo     file photo  the logo of google is pictured du180828173531

undefined44806284 file photo file photo the logo of google is pictured du180828173531 / Charles Platiau

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google ha anunciat aquest dilluns que avançarà el tancament definitiu de la seva xarxa social Google+ a l’abril de 2019, després d’haver detectat una nova fallada de seguretat que va exposar informació privada de 52,5 milions d’internautes.

“Amb la troballa d’aquest nou error de programari, hem decidit accelerar la clausura de Google+ de l’agost del 2019 (data inicialment prevista) a l’abril del 2019”, va indicar en el blog de la companyia el vicepresident de gestió del producte de Google, David Thacker.

“Malgrat que reconeixem que hi ha implicacions per als desenvolupadors, volem garantir la protecció dels nostres usuaris. Hem començat el procés de notificar l’error als afectats”, va afegir.

Les dades personals dels 52,5 milions d’internautes que van quedar exposades a desenvolupadors per error (fins i tot en cas que l’usuari tingués configurat el compte com a privat) van ser els seus noms, adreces electròniques, ocupació i edat.

Les dades van estar exposades entre el 7 de novembre (data en què Google va llançar una actualització de programari responsable de la fallada) i el 13 d’aquell mateix mes, sis dies després, quan l’empresa va trobar l’error i el va arreglar.

Notícies relacionades

La companyia va assegurar que no tenia constància que durant aquell temps s’haguessin produït robatoris d’informació per part de terceres parts, però en qualsevol cas les dades van estar exposades aquelles sis jornades. Els delinqüents informàtics solen utilitzar dades personals per enviar phishing i atacs dirigits.

Va ser un altre episodi similar al revelat aquest dilluns el que va portar a l’empresa amb seu en Mountain View (Califòrnia, EUA)l’octubre passat a anunciar el tancament de la seva xarxa social, llançada el 2011 i que mai va arribar a complir el seu objectiu original de fer ombra a Facebook en les interaccions en línia