A Navarra

Ple al 15: un conductor dona positiu a totes les drogues

L'automobilista ha sigut sancionat amb 1.000 euros i la retirada de 6 punts del carnet

alcoholimetro

alcoholimetro

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Foral de Navarra ha caçat aquest diumenge al municipi d’Estella un conductor que ha donat positiu a totes les drogues que detecta en test, com han fet saber a través de Twitter. A causa de la greu incidència que aquest factor té en la sinistralitat, l’actual Llei de Seguretat Viària penalitza aquesta conducta com a infracció molt greu, per la qual cosa l’automobilista ha sigut multat amb una sanció de mil euros i la retirada de sis punts del carnet.

Notícies relacionades

A més de la sanció administrativa, el Codi Penal recull els delictes contra la seguretat viària entre els que s’inclouen la conducció sota la influència de drogues les penes de presó de tres a sis mesos o multa de sis a dotze mesos o treballs en benefici de la comunitat de 30 a 90 dies i privació del dret a conduir d’un a quatre anys.

Segons dades de la DGT, a prop del 45% dels conductors morts en accident de trànsit i analitzats per l’Institut Nacional de Toxicologia tenien presència en sang d’alcohol, drogues o psicofàrmacs. Precisament per això entre els objectius proposats per la DGT per a aquest any en matèria d’alcohol i altres drogues està la de mantenir en 5 milions les proves de detecció d’alcohol i efectuar, almenys, 100.000 test de detecció de drogues.