accident aeri

Dos morts a l'estavellar-se una avioneta a Badia del Vallès

twitter-ed / periodico

2
Es llegeix en minuts
A. Segura / L. Benavides

Almenys dues persones han perdut la vida a l’estavellar l’avioneta en la qual viatjaven a Badia del Vallès (Barcelona). La petita aeronau volava baix i va acabar estampada sobre la teulada d’una gasolinera situada a la carretera de Badia a Sabadell. L’accident no va afectar l’estructura de l’edifici, segons Bombers de la Generalitat.

Tres unitats del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), set dotacions de Bombers i diverses unitats de la policia local van acudir al lloc del sinistre, que es va produir a les 17.15 hores.  Quan va tenir coneixement de l’accident, la Generalitat va activarel pla d’emergències AEROCAT.

Gairebé tres hores després de l’accident, l’aeronau seguia a la teulada. I la tripulació, a l’interior de la cabina. L’intendent de Mossos a la zona nord Xavier Creus ha explicat que és "impossible aventurar cap tipus d’hipòtesi". "Ara és el moment de recollir totes les mostres i tota la informació; aquí tenim una unitat especialitzada en aquest àmbit", ha remarcat Creus. 

Possible fallada del motor

El conseller d’Interior, Miquel Buch, s’ha desplaçat al lloc de l’accident i ha confirmat que l’avioneta havia sortit al matí en direcció a La Cerdanya (Girona) i que es disposava a aterrar a l’aeroport de Sabadell.

El pilot va acabar perdent el control per alguna raó encara desconeguda. Fonts de l’aeroport, que es van comunicar amb la tripulació minuts abans de l’accident, indiquen que podria ser una fallada del motor, tot i que aquest punt no està confirmat. "S’estan investigant les causes i la informació que podem donar ara mateix és mínima", recalcava Buch, que ha explicat als periodistes que a la torre de control es troben "els serveis d’emergència i d’atenció psicològica per a les famílies, que ja estan avisades".

L’aeronau sinistrada és un Cessna, model Cardinal, un avió lleuger d’ala alta clàssic. Tot i que en un primer moment s’ha pensat que almenys un dels tripulants podria ser de nacionalitat alemanya (per la matrícula de l’aeronau, amb prefix D), finalment les dues víctimes són de nacionalitat espanyola.  

A l’espera de la policia judicial

Els bombers han assegurat l’aeronau des de la mateixa teulada perquè no caigui. També han buidat el fuel del dipòsit per evitar una possible fuga i posterior deflagració. "Hem agafat mostres del combustible i quan arribi la comitiva judicial decidirem si es fa l’aixecament abans o després de baixar l’avioneta de l’edifici. Es podria fer a dalt, tot i que és molt més segur fer-ho sota," ha explicat Guillem Recio, de Bombers de la Generalitat. Hores després, a última hora de la nit, la policia judicial ha dictaminat, que l’aixecament dels cossos es realitzaria a peu de carrer. 

La dependenta de la botiga ubicada als baixos de l’edifici de la gasolinera Repsol que estava treballant en el moment de la col·lisió ha explicat a EL PERIÓDICO que va notar un gran sotrac "com en un terratrèmol". L’edifici va ser ràpidament desallotjat per les autoritats i la zona, acordonada. La policia també ha tallat els accessos a la gasolinera.

Notícies relacionades

Un altre pilot, que va aterrar just abans de l’accident, ha explicat que tenia darrere l’aeronau sinistrada. "Per la ràdio ens van informar de l’accident i l’aeroport ens va fer desallotjar la pista", explica a EL PERIÓDICO aquest pilot comercial, que prefereix no donar més dades sobre la seva identitat. 

Un accident aeri similar va tenir lloc també a Badia del Vallès fa 13 anys. En aquella ocasió també dos homes van morir a l’estavellar-se la seva aeronau.