Alerta viària

Consulti els punts i les hores més conflictius de la sortida del pont

Uns 470.000 vehicles circularan per les carreteres catalanes durant el pont de la Constitució

Una protesta dels transportistes dificultarà aquesta tarda els desplaçaments a vies de Lleida i Tarragona

whatsapp-image-2018-11-22-at-102552

whatsapp-image-2018-11-22-at-102552

2
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

La tercera gran operació sortida de l’any comença aquesta tarda i es prolongarà fins demà. Un total de 480.000 vehicles iniciaran des de Barcelona i la seva zona metropolitana l’èxode minivacacional amb motiu del pont de la Constitució i la Immaculada. Amb pronòstic de bon temps, només la marxa lenta de transportistes avui de 16.00 a 18.00 hores amenaça de complicar l’inici del pont festiu.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha fet aquest migdia una crida a la prudència i a moderar la velocitat durant els trasllats del pont, el segon període de l’any amb més moviments a les carreteres després de les grans sortides d’agost i de Sant Joan i equiparable a l’èxode de la Setmana Santa.

El SCT adverteix de quins seran els punts i les hores més conflictius durant l’operació sortida (vegeu gràfic adjunt). Les vies AP-7, A-2, A-7, A-27, N-340 i N-240 podrien tenir problemes per les protestes del sector del transport. I la C-16, la C-17 i la C-14 al costat dels accessos a Andorra també poden registrar embussos.

La majoria dels trasllats s’efectuaran a partir d’aquesta tarda cap a les estacions d’esquí, que inauguren temporada. Així, hi ha previst molt trànsit als eixos cap al Pirineu, com les vies C-16. C-17 i C-14. "També hi pot haver problemes als accessos a Vic pel seu Mercat de Nadal o per la Fira de l’Avet de Espinelves", va recordar Gendrau.

Ja són 178 morts

El màxim responsable de Trànsit ha recordat l’elevat balanç de víctimes mortals d’aquest any. Aquest matí,un motorista ha mort en un accident a Cervelló (Baix Llobregat) al xocar amb un turisme a la B-24. Aquest sinistre ha elevat a 178 els morts des de principis d’any, fet que ja suposa 10 víctimes més que les registrades en tot el 2017.

"La velocitat, a més de ser una de les causes dels accidents, sempre n’agreuja les conseqüències", ha explicat Vicenç Gasulla, intendent responsable de les unitats de trànsit dels Mossos d’Esquadra. "Tots hem de conduir una mica més lent", ha insistit, i ha avançat que durant el pont s’establiran més de mil punts de control de velocitat, alcohol i distraccions al volant a tot Catalunya.

Frontera amb França

Notícies relacionades

Respecte als embussos que puguin causar aquesta tarda els transportistes amb les seves marxes lentes, Gasulla ha explicat que les retencions es produirana l’entorn viari de Tarragona i el Vendrell i també a la circumval·lació de Lleida entre les quatre i les sis de la tarda. Les protestes tenen permís oficial, a través del dret de manifestació, i no es produeixen en les rutes principals de sortida del pont, com són les que van al Pirineu.

Gendrau ha demanat als conductors que s’informin de l’estat de les carreteres, sobretot si tenen previst viatjar a França, ja que la protesta dels ‘armilles grogues’ en aquell país podria afectar en algun moment la frontera catalana i l’autopista AP-7. "Estem preparats per desviar els camions si això es produeix", ha explicat.