Reaccions

'La manada': la confirmació de la sentència torna a desencadenar la indignació

Confirmades manifestacions en nombrosos municipis

zentauroepp43099708 graf4168  pamplona  espa a   27 04 2018   cientos de persona181122131240

zentauroepp43099708 graf4168 pamplona espa a 27 04 2018 cientos de persona181122131240 / Jesus Diges

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

de nou, indignació pel cas de ‘La manada’. El Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) ha confirmat la condemna de 9 anys de presó per un delicte continuat d’abús sexual amb prevalença, imposada per la Secció Segona de l’Audiència de Navarra als cinc acusats de la violació grupal a una jove madrilenya el 7 de juliol del 2016 a Pamplona. Tot i que aquesta vegada la resolució no ha sigut unànime, ja que dos magistrats han presentat un vot particular a l’entendre que sí que hi va haver violació. Les reaccions no s’han fet esperar.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat que és una "vergonya que si una dona no dona cops de peu no es consideri violació". En una entrevista a 'Los desayunos’ de TVE, Iglesias ha insistit a demanar que "el masclisme surti dels tribunals, perquè, per desgràcia, s’hi ha instal·lat" i en la necessitat de donar formació de gènere als jutges i fiscals. El líder de la formació morada ha recordat que en el seu recolzament a la moció de censura del PSOE va posar com a condició l’aprovació d’una llei de llibertat sexual per evitar sentències com la de ‘La manada’, i ha remarcat que no entendria que les forces polítiques que van donar suport a Pedro Sánchez no recolzin aquesta llei per "blindar que només el sí és sí".

El dirigent de Podem Íñigo Errejón també s’ha pronunciat a través de Twitter: "Esconfirma la vergonya. Condemnen els de ‘La manada’ per abús sexual però no per agressió sexual. I després hi haurà campanyes institucionals instant les víctimes a denunciar. A les coses pel seu nom", ha escrit en el seu compte.

Notícies relacionades

Des de col·lectius feministes crida a la mobilització:

Són nombroses les mostres de protesta:

Temes:

La Manada