Campanya de sensibilització

Persones que vivien al carrer agraeixen en un vídeo els gestos solidaris

Forma part d'una campanya d'Arrels que pretén canviar la mirada cap als sensesostre

lemoci-de-fer-possible-ningdormintalcarrer / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Persones sense llar que vivien als carrers de Barcelona han gravat un vídeo, impulsat per Arrels Fundació, en què agraeixen els gestos i les accions solidàries dels veïns de la ciutat que els van ajudar a no defalliren els seus intents per sortir d’aquesta situació.

Les persones sense llar agraeixen a persones individuals, que apareixen en el vídeo escoltant els agraïments, per gestos concrets, des d’un somriure, una conversa o haver compartit un sopar, que els va fer sentir que deixaven de ser "invisibles".

Segons ha informat Arrels, les persones que han viscut al carrer han volgut agrair a tots aquells "que no van apartar la mirada" al passar pel seu costat.

Petites accions

L’Udo, que va dormir dos anys en un parc, recorda com el van ajudar els jardiners: "Em deixaven carregar el telèfon i en ocasions em donaven alguna cosa per menjar", explica.

El Manel recorda que un amic el va deixar dormir a la seva furgoneta per no haver de passar les nits directament al carrer, i el Pedro agraeix a l’Elvira, una veïna del barri, que li baixés el sopar cada nit.

"Oferir un cafè, un sopar o un bon dia a una persona que viu al carrer poden semblar accions petites, però són molt importants perquè transformen moments i donen ànim a la persona per tirar", han comentat els responsables d’Arrels.

Canviar la mirada i trencar prejudicis

"Hi ha persones que fan com si no veiessin res, però n’hi ha d’altres que sí que veuen el que està passant un ésser humà, una persona que és al carrer sense sostre", ha assenyalat Valerio, que ha viscut vuit anys al carrer.

Notícies relacionades

El vídeo forma part de la campanya #Ningúdormintalcarrer, que pretén sensibilitzar sobre aquest fenomen de pobresa severa i proposa "canviar la mirada, trencar amb els prejudicis i fomentar els petits gestos que sumen en la lluita contra el 'sensellarisme'".

"Des d’Arrels continuem fent propostes perquè s’afronti la problemàtica mirant a mitjà i llarg termini, faci fred o calor, intentem incidir a nivell polític per posar sobre la taula aquesta realitat, treballem per garantir els drets de les persones sense llar i fem propostes per a l’accés al dret a la vivenda, entre d’altres", han remarcat els responsables de la fundació.