succés

Una dona que anaven a desnonar se suïcida tirant-se des del seus pis a Madrid.

Els veïns denuncien que el lloguer a la zona ha augmentat "al voltant de 200 o 300 euros", fins a arribar a costar "1.000 euros un apartament"

25f46763-21d9-4be8-95bf-d23c5e8f2626-hd-web / periodico

3
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Una dona de 65 anys, a qui havien dedesnonar aquest dilluns, a Madrid, ha mort després de tirar-se des del seu domicili al cinquè pis d’un bloc de vivendes del districte de Chamberí, segons han confirmat fonts de la policia municipal.

Els fets han tingut lloc poc abans de les 11.00 hores en un cinquè pis d’un edifici situat al número 1 del carrer Ramiro II. Minuts abans havia arribat al lloc unacomissió judicialamb el corresponent requeriment judicial, acompanyada peragentsde la policia municipal, permaterialitzar el desallotjamentd’una vivenda per impagament del lloguer.

En declaracions a Europa Press Televisión, el Juan, el porter de l’edifici, ha assegurat que el nom de la dona morta era Alicia, i que era "una senyora del barri de Chamberí, supereducada." Així mateix, ha assenyalat que en la comunitat ningú coneixia la situació que estava travessant. "Vivia sola", ha comentat el Juan, "però no mostrava de cap manera que estava a punt de ser desnonada". A més, ha comentat que l’Alicia tenia un fill, però que no mantenien contacte i que no l’ha vist durant el dia d’avui.

L’alarma ha saltat quan la llogatera no ha atès les trucades dels treballadors públics ni els ha obert la porta. Poc després, la donas’ha precipitat al buitper la finestra de la seva vivenda, ha caigut a terra i ha rebut un fort impacte.

L’ensurt de la perruquera

Instants després el seu cos ha sigut descobert per la Bea, perruquera a VYR Estilistas, local situat al costat del portal de la dona morta. "Sortia sortia a comprar, he entrat i era allà a terra", ha explicat la Bea. “Acabava de caure, però jopensava que havia caigut a terra sense més ni més”, ha afegit.

Feia quatre anys que l’Alicia vivia al pis. Segons alguns dels seus veïns, durant els últims temps el lloguer a la zona ha augmentat "al voltant de 200 o 300 euros" fins a arribar a costar "1.000 euros un apartament".

Hi ha acudit una ambulància del Samur-Protecció Civil, que ha intentatreanimarla víctima sense èxit, que ja es trobava enparada cardiorespiratòria, han confirmat a Europa Press fonts d’Emergències de Madrid. Els sanitaris han muntat un hospital de campanya al carrer per protegir la intimitat de la dona fins que després de l’arribada del jutge han procedit a l’aixecament del cadàver. La policia municipal ha traslladat les diligències del cas a la comissaria de la Policia Nacional de Chamberí.

La PAH demana explicacions

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha sol·licitat explicacions a l’Ajuntament de Madrid sobre si hi va haver seguiment en el procés de desnonament de la dona que s’ha tirat per la finestra, segons ha informat en un comunicat. La plataforma ha vinculat la mort a "l’acció judicial amb acompanyament de la força pública armada", "una acció judicial que no porta l’actuació prèvia de les assistències socials de valoració del risc de dur a terme el procediment d’expulsió d’una vivenda".

Segons el seu parer, l’Ajuntament de Madrid hauria de donar "explicacions" de si hi ha hagut seguiment de "la situació de l’afectada per saber si les seves circumstàncies podien fer pensar en una desesperada acció com la que ha tingut lloc". 

Notícies relacionades

El col·lectiu ha destacat que la responsabilitat en "la falta d’actuacions preventives" correspon "proporcionalment" "als representants públics en relació amb el nombre de veïns davant de qui ha de respondre".

"Els ajuntaments de la Comunitat de Madrid estan al cas dels desnonaments i llançaments ja que tots hi presten la seva col·laboració amb la presència de la Policia Local", ha assenyalat. "En la totalitat dels casos en els quals una família és treta al carrer no estan present els informes socials de les circumstàncies i del risc que comporta aquesta actuació. En un mínim percentatge, quan els grups de recolzament contra els desnonaments s’hi presenten, pot ser que aparegui el SAMUR Social, normalment per traslladar els afectats fins a un alberg per uns dies", ha afegit.