succés

El cos de l'home que va aparèixer lligat a una pedra al pantà de Boadella portava mort poc temps

Els forenses faran l'autòpsia aquest dilluns per aclarir la seva identitat i confirmar que es tracta d'un homicidi

jcarbo30717464 pantano boadella181125174408

jcarbo30717464 pantano boadella181125174408

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Dos ciutadans estrangers residents a Barcelona van trobar ahir dissabte a les 12.00 hores del migdia el cadàver d’un home flotant al pantà de Boadella, al nord de Girona. A causa de la complexitat idiomàtica que requeria denunciar policialment els fets, van demanar a un desconegut que en aquell instant es trobava també a l’embassament que truqués al 112.

Per trobar el cadàver, va ser necessari activar la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra, ja que flotava lluny de la vora. Quan el van treure de l’aigua, els investigadors van observar que l’home presentava signes de violència i que tenia una pedra lligada al coll i una altra als peus. Les mans, no obstant, les tenia lliures. Al moure el cos sobre el terreny, aquest va expulsar una mica de sang. Un fluid que indicaria que portava poc temps, potser hores, mort. La sang present en aquest punt, remarquen fonts policials, es deu a aquest fet. No al fet que aquest lloc sigui l’escenari del crim. Els Mossos ignoren encara on va ser atacat. En realitat, ni tan sols confirmen que es tracti d’un assassinat. 

Notícies relacionades

Aquest dilluns es practicarà l’autòpsia al cadàver de l’home, de complexió gran i mitjana edat. Els policies han revisat la llista de desaparicions més recents. Tot i que fins que no resulti possible identificar-lo, tampoc serà possible determinar si s’ha denunciat o no la seva desaparició. 

L’autòpsia buscarà, sobretot, si té aigua als pulmons i provarà d’ubicar temporalment les ferides que presenta al seu cos. Els dos detalls seran decisius per confirmar que, tal com sembla, es tracta d’un assassinat.