VIOLÈNCIA MASCLISTA

Assassinada per la seva exparella a Montsó una dona de 44 anys i mare de dos fills

El sospitós, d'origen senegalès com la víctima, ja ha sigut detingut per la Guàrdia Civil

Aquest crim, comès el Dia Internacional contra la Violència de Gènere, eleva a 45 les morts masclistes aquest 2018

jcarbo46028962 monzon181125203550

jcarbo46028962 monzon181125203550 / JAVIER BLASCO

1
Es llegeix en minuts

Una dona senegalesa, de 44 anys, mare de dos fills i veïna de Montsó (Osca) ha sigut assassinada aquest diumenge, pel que sembla, per la seva exparella, que ja ha sigut detinguda, segons han confirmat fonts de la Delegació del Govern a l’Aragó. La dona va ser apunyalada al seu domicili en presència dels seus dos fills, de 4 i 8 anys, que han quedat en custòdia de la família materna.

El detingut és també d’origen senegalès i veí de la propera localitat d’Osca de Binéfar. Feia aproximadament 10 anys que Rokhaya D. vivia a la capital de la comarca de la Cinca Mitjà amb els seus fills i treballava en una brigada forestal a l’ajuntament. La subdelegada del Govern a Osca, Isabel Blasco, ha explicat que Rokhaya D. no havia denunciat en els últims cinc anys la seva exparella tot i que sí que va tenir una ordre d’allunyament de la víctima durant dos mesos el 2013.

Aquesta última víctima eleva a 45 les dones assassinadesper les seves parelles o exparelles en aquest 2018, un any en què 37 de menors han quedat orfes. A Catalunya, el masclisme ha enterrat 6 dones

Precisament avui, 25 de novembre,se celebra el Dia Internacional contra la Violència de GènereDia Internacional contra la Violència de Gènere, contra la qual milers de persones han clamat avui a diverses ciutats espanyoles.

Per la seva part, el Govern d’Aragó ha condemnat en un comunicat l’assassinat. La directora de l’Institut Aragonès de la Dona, Natalia Salvo, ha expressat la seva repulsa a aquest assassinat i a la violència contra les dones que ha qualificat com “el problema més greu” que té la societat en aquests moments.

Notícies relacionades

Salvo ha fet una crida a tota la societat perquè s’impliqui en la lluita contra la violència de gènere, contra la qual es compromet a continuar treballant el Govern d’Aragó per erradicar aquesta xacra.

La violència de gènere “ens llasta com a societat i llasta la democràcia, que no pot ser plena mentre la meitat visqui insegura i en risc només pel fet de ser dona”, ha conclòs.