VIOLÈNCIA MASCLISTA

Detingut un home per agredir i retenir una dona en un pis de Madrid

La víctima havia arribat un mes abans des d'El Salvador i va ser trobada al carrer amb lesions al llavi i als braços

zentauroepp8117690 madrid 02 05 2008    actos del bicentenario del inicio de la181124132941

zentauroepp8117690 madrid 02 05 2008 actos del bicentenario del inicio de la181124132941 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Municipal de Madrid ha alliberat una dona que havia sigut retinguda contra la seva voluntat des de la seva arribada d’El Salvador i, segons va denunciar, agredida sexualment per la seva parella fins en quatre ocasions en un pis situat al madrileny districte de Puente de Vallecas, i ha detingut el seu capturador. La tarda del 22 de novembre, es va rebre una trucada per denunciar que una dona havia sigut agredida al seu domicili, ha informat aquest dissabte la Policia Municipal en una nota de premsa.

Un patrulla del districte es va acostar immediatament al lloc, on es va trobar la porta del domicili oberta, sense que hi hagués ningú a l’interior de la vivenda. Altres agents que s’acostaven a la intervenció es van trobar, a uns 100 metres, amb una dona que sol·licitava ajuda. Visiblement nerviosa i plorant, la dona els va dir als agents que el mes passat va venir d’El Salvador i que des d’aleshores havia estat vivint amb un home amb el qual manté una relació sentimental i que aquest l’havia agredit sexualment fins a en quatre ocasions. 

Notícies relacionades

La dona presentava una ferida al llavi i hematomes al braç esquerre, per la qual cosa va rebre atenció sanitària del Samur. Es negava a tornar al domicili per temor de la seva parella. Els agents municipals van localitzar el denunciat a la vivenda, on va ser detingut. Mentre era traslladada a dependències policials, l’agredida va confessar als sanitaris que des que va arribar a Espanya havia sigut retinguda contra la seva voluntat per la seva parella, primer en un domicili a Villanueva del Pardillo (Madrid) i després en una habitació de Puente de Vallecas, on dijous a la tarda va aconseguir les claus i va fugir.

La dona va dir que durant aquest període va mantenir en diverses ocasions relacions sexuals contra la seva voluntat. Davant d’aquestes manifestacions, va rebre assistència d’un servei d’assistència psicològica del Samur i va ser traslladada al servei d’Atenció a la Dona.