Pràctica discutida

El sector farmacèutic de Barcelona denuncia que empreses de missatgeria venen medicaments a domicili

Reclamen a l'Administració que actuï davant d'aquesta activitat prohibida per la llei

undefined43769405 glovo180801141917

undefined43769405 glovo180801141917 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts
ACN

El sector farmacèutic de l’àrea metropolitana de Barcelona ha alertat que hi ha empreses de missatgeria, com ara Glovo, que venen medicaments a domicili, de vegades tot i que es necessiti recepta, sense estar registrades, tot i que està prohibit per la llei de garanties i ús racional de medicaments i productes sanitaris.

Notícies relacionades

La controvèrsia ha format part de l’ordre del dia de la Jornada del Sector Farmàcies 2018, que s’ha celebrat aquest dimarts a Barcelona. Després de presentar un baròmetre de la situació general del sector, el director del Bufet Escura, Fernando Escura, ha recordat en declaracions als mitjans que per poder entregar medicaments és necessari inscriure’s com a empresa de missatgeria especialitzada. Per aquesta raó, Escura ha demanat a l’Administració que actuï i sancioni els incompliments de la normativa.

Vendes afectades

Així mateix, el director de la firma especialitzada en dret farmacèutic ha alertat que una liberalització del servei de missatgeria de medicament provocaria "un canvi de model total" per a la xarxa de farmàcies de proximitat. Fent un càlcul similar a l’afectació de les vendes per internet previstes pel sector de l’administració, Escura ha apuntat que una regularització de l’entrega genèrica de medicaments a domicili provocaria que es concentressin els beneficis als establiments que arribessin a acords amb les companyies, fet que suposaria una baixada d’entre un 15 i un 20% de les vendes del conjunt de les farmàcies.