ACCIDENT MORTAL A RODALIES

El punt negre de l'accident de Vacarisses: tres descarrilaments des del 2009 i tots a causa de pluges

És el tercer descarrilament a causa de les fortes pluges en 11 anys

Un maquinista ja va denunciar l'estat de la via diumenge passat en un vídeo

a

a

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El descarrilament del tren de la línia R4 que hi ha hagut aquest dimarts a Vacarisses és el tercer en 11 anys. En tots els casos la causa han sigut les fortes pluges de dies anteriors. El 2009, un tren amb 42 passatgers va descarrilar a l’estació de Vacarisses-Torreblanca i va causar 11 ferits, entre els quals, el maquinista. Tres anys més tard, el 2011, un altre tren va sortir de la via sense causar ferits.

El Ministeri de Foment investigarà les causes del despreniment que ha provocat el descarrilament del tren de Rodalies, segons el ministre José Luis Ábalos, que en una entrevista a la SER ha afegit que la zona on s’ha produït l’accident estava mallada, "però que, pel que sembla, aquests dies de pluges han fet que no aguantés la malla”.

Notícies relacionades

Els usuaris de Twitter han començat a publicar vídeos i imatges sobre el mal estat de la zona de l’accident des de fa dies a causa de les fortes pluges. Un dels vídeos que s’ha fet viral és un gravat pel mateix maquinista del tren diumenge passat. Es pot veure que la zona on aquest dimarts hi ha hagut l’accident ja patia greus faltes de manteniment. S’hi pot apreciar com just després de passar el pont cauen grans quantitats d’aigua, així com terra i algunes pedres.  

Les xarxes socials han interpel·lat directament la companyia ferroviària, Renfe i Adif per la mala gestió i la poca prevenció per les fortes pluges d’aquests dies. El vídeo ha generat indignació, ja que molts internautes asseguren que “es veia a venir”.