A Castellbisbal

Detingut per vendre psicòtrops de la farmacèutica on treballava

L'arrestat s'apropiava de les càpsules del medicament rebutjades en el procés de fabricació

20181115 414817 mossospastllasr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos han detingut un home de nacionalitat espanyola i veí de Castellbisbal, treballador d’una empresa farmacèutica del Vallès Occidental, que robava psicòtrops per després revendre’ls a tercers. Es tracta de comprimits de Rubifen, un fàrmac psicotròpic que té com a principi actiu el metilfenidat. El tràfic d’aquest medicament sense prescripció mèdica i fora del canal farmacèutic constitueix un delicte contra la salut pública.

Els investigadors van determinar que el treballador aprofitava la seva condició de coordinador i supervisor del torn de nit per apropiar-se de les càpsules del medicament rebutjades en el procés de fabricació. Al llarg de la jornada laboral agafava del contenidor de rebuig les bosses de comprimits que no complien els estàndards de fabricació requerits.

Al finalitzar la jornada se les enduia a casa, on les emmagatzemava per després vendre-les a particulars en petits lots d’entre 100 i 200 comprimits en funció de la dosi.

Més de 150 enviaments

Per captar els clients utilitzava anuncis en pàgines web on oferia lots per uns 70 euros de 100 unitats de Rubifen de 20 mg o de 200 unitats de 10 mg. Una vegada acordada la compra els enviava per correu postal contra reembors.

El detingut havia establert un sistema de vida molt per sobre de les seves capacitats econòmiques, ja que havia aconseguit perfeccionar el sistema d’apropiació i distribució, de tal manera que entre el setembre i l’octubre d’aquest any va fer 154 enviaments, amb què aconseguir més de 17.000 euros.

Notícies relacionades

Davant d’aquests fets el dia 7 de novembre els Mossos el van detenir a Castellbisbal quan es disposava a fer diversos enviaments del medicament, i van localitzar a l’interior del seu vehicle vuit sobres amb diversos lots a punt per enviar amb uns 2.030 comprimits en total.

El mateix dia els policies van escorcollar el seu domicili, on van intervenir 187.860 pastilles del medicament i material per a la seva distribució. D’acord amb els preus de venda que el detingut posava per al producte, la droga intervinguda es pot valorar en uns 85.000 euros.