Lluita contra el canvi climàtic

Pedro Sánchez sobre el veto als cotxes no elèctrics: "S'ha de ser valent"

El president recorda que a Alemanya la prohibició de vendre cotxes dièsel i gasolina començarà 10 anys abans

sanchez-coche-electrico / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dimecres la prohibició de la venda de cotxes no elèctrics a Espanya el 2040prohibició de la venda de cotxes: "Hem de ser valents en tot el que té a veure amb el canvi climàtic", ha dit quan se li ha preguntat per aquest afer als passadissos del Congrés.

Sánchez ha recordat, a més, que a Alemanya la prohibició de vendre cotxes dièsel i gasolina començarà 10 anys abans: "Això pregunti-l’hi a Merkel, que la té per a l’any 2030."

Notícies relacionades

L’esborrany de la llei de canvi climàtic i transició energètica del Govern recull que a partir de l’any 2040 Espanya deixarà de matricular qualsevol "turisme o vehicle comercial lleuger (furgoneta)" que emeti diòxid de carboni (CO2), el principal gas causant de l’efecte d’hivernacle.

El veto afectarà tant els vehicles dièsel com els de gasolina i fins i tot els híbrids i els de gas natural. Només els elèctrics, els moguts per hidrogen o qualsevol altra tecnologia 100% neta, podran comercialitzar-se a Espanya.