Batalla legal

Juana Rivas demana a Itàlia protecció per als seus fills després del testimoni del fill gran

El nen, segons l'entorn de la mare, va relatar una situació de suposats maltractaments a tots dos per part del pare

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

zentauroepp39699671 juana rivas170816183734

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Juana Rivas tornarà a demanar aquest dimecres que s’adoptin "mesures cautelars urgents de protecció" als seus dos fills,mesures cautelars urgents de 12 i 4 anys, després del "testimoni" donat pel fill gran dimarts davant del Tribunal de Càller, on, segons l’entorn de Rivas, va relatar una situació de suposats maltractaments a tots dos "en mans del seu pare".

Segons informa la plataforma de recolzament a Juana Rivas en un comunicat remès a Europa Press, a l’audiència celebrada dimarts a la tarda per escoltar el fill gran va assistir-hi el jutge que porta el cas civil de la custòdia, el fiscal de l’Estat de Càller i la pèrit assignada pel tribunal que va dur a terme la pericial que obra en les actuacions.

El col·lectiu afirma que, "segons ha quedat recollit en la transcripció de la referida audiència", que va durar dues hores, el fill petit va respondre a la totalitat de les preguntes del jutge i el fiscal i hauria confirmat també els presumptes "episodis de maltractaments denunciats per la seva mare", i va afegir que "que no vol viure amb el seu pare i que li té por".

El fiscal general ha sol·licitat còpia de la transcripció del seu testimoni per estudiar-la i el tribunal no ha adoptat cap resolució després d’escoltar-lo.

Davant de la tornada dels menors dimarts amb el pare, la defensa de Juana reiterarà aquest dimecres la petició que s’adoptin mesures cautelars urgents de protecció per a ells, "conformes amb la gravetat dels fets que el nen ha relatat".

Ella segueix a Itàlia

Respecte a l’informe elaborat per la pèrit italiana, que proposa que la custòdia sigui per al pare, des del col·lectiu mantenen que "es basa fonamentalment en l’aplicació de la síndrome d’alienació parental (SAP)" que qualifiquen de "teoria pseudocientífica" utilitzada "per culpar les dones de les pors o angoixes raonables dels nens cap al seu pare violent". Per això, i per altres raons de fons i forma, la defensa de Juana Rivas va sol·licitar en el seu momentl’anul·lació de la perícia.

Notícies relacionades

Juana Rivas ha continuat aquestes últimes setmanes a Itàlia, després de l’incident que va tenir lloc la setmana del 21 d’octubre, quan va decidir no entregar els nens al pare i denunciar-lo per suposats maltractaments al petit. Finalment, els els va tornar el dia 25 després que la justícia italiana emetés una ordre perquè així ho fes després de la denúncia del progenitor, que ha negat reiteradament aquestes acusacions. Ella continua veient-los en el marc de l’estipulat pel jutge.

Aquesta mare de Maracena (Granada) ha sigut condemnada a Espanya a cinc anys de presó condemnada a Espanya a cinc anys de presó i sis sense la pàtria potestat dels seus fills per sostracció de menors, després que fa dos estius incomplís les resolucions judicials que l’obligaven a entregar-los al pare, que acusa de maltractaments. Rivas ha recorregut la sentència i la Fiscalia ha demanat que es desestimi i es confirmi la pena.