Als EUA

Un Echo d'Amazon, testimoni clau en l'homicidi de dues dones

Un jutge ha ordenat a Amazon que entregui les gravacions de l'artefacte situat al lloc d'un assassinat com a prova

FILE - This July 29, 2015, file photo made in New York shows Amazon’s Echo, a digital assistant that continually listens for commands such as for a song, a sports score or the weather. Starting Thursday, March 17, 2016, Amazon’s voice assistant will tell you how well you slept and how much more exercise you need, at least if you have a Fitbit fitness tracker and an Alexa-compatible device, such as Amazon’s Echo speaker and Fire TV streaming devices. (AP Photo/Mark Lennihan, File)

FILE - This July 29, 2015, file photo made in New York shows Amazon’s Echo, a digital assistant that continually listens for commands such as for a song, a sports score or the weather. Starting Thursday, March 17, 2016, Amazon’s voice assistant will tell you how well you slept and how much more exercise you need, at least if you have a Fitbit fitness tracker and an Alexa-compatible device, such as Amazon’s Echo speaker and Fire TV streaming devices. (AP Photo/Mark Lennihan, File) / Mark Lennihan (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El gener del 2017, dues dones van aparèixer mortes a punyalades a l’entrada de casa seva a New Hampshire (EUA). L’home acusat pel delicte es va declarar innocent. El judici tindrà lloc el maig que ve. El cas podria ser un drama més de la crònica negra, però destaca per un testimoni clau: un dispositiu tecnològic de comandament per veu, l’Amazon Echo. Un jutge ha ordenat a Amazon entregar les gravacions del dispositiu intel·ligent Echo instal·lat a la casa on les autoritats diuen que dues dones van ser assassinades brutalment.

El jutge a càrrec del cas també s’ha interessat en les connexions de dades que s’havien establert entre els diferents dispositius de la casa en el moment de l’atac. Aquest material podria ser clau per desxifrar el crim. Així ho creuen els fiscals, que esperen que les captures del’altaveu intel·ligent siguin determinants.

Notícies relacionades

El més interessant és que aquesta no és la primera vegada que l’artefacte d’Amazon és requerit com a testimoni d’un delicte, que va passar el desembre del 2016.

El 2017 la companyia va accedir a subministrar les dades capturades per l’Echo als investigadors d’un crim a la ciutat d’Arkansas. En aquella ocasió, va ser el propietari del dispositiu el que va accedir a compartir els registres.