Dos estan a la presó

Detinguts quatre atracadors que assaltaven a punta de pistola a Catalunya

Van cometre els robatoris a Castellbisbal, Reus i Vilafranca del Penedès

operacion-pons-atracos-con-mossos-editado / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia Nacional, en una operació conjunta amb els Mossos, van detenir entre el 31 d’octubre i el 2 de novembre tres homes i una dona de nacionalitat espanyola, amb edats compreses entre els 20 i 47 anys, per  tres robatoris amb violència i intimidació a Catalunya.

La investigació es va iniciar a començaments del mes d’octubre després d’un atracament amb arma de foc ocorregut el dia cinc en una entitat bancària de Castellbisbal (Barcelona). A les 13.10 hores, l’atracador va accedir a la sucursal i va demanar els diners a un dels tres treballadors utilitzant una arma de foc. Després d’agafar els diners dels diferents calaixos, també es va apropiar d’una bossa que contenia 12.000 euros. Van endur-se un total de 20.000 euros.

L’home va fugir en una motocicleta i, quan circulava per una rotonda, va caure a terra, tot i que va aconseguir fugir. Fruit de les primeres gestions de la investigació, es va poder determinar l’autoria d’aquest fet i la relació amb d’altres.

Implicats en dos atracaments anteriors

El primer dels dos fets va passar el 27 de setembre quan dos lladres van entrar en una empresa de Reus i van exhibir una arma de foc. Van amenaçar dos treballadors i, mitjançant empentes i cops, els van traslladar fins a la zona on hi havia dues caixes fortes i els van comminar a la seva obertura. Com que no ho van aconseguir, els autors van fugir sense emportar-se res. Una de les víctimes va haver de ser tractada mèdicament pels cops. A més, els investigadors van identificar un dels dos assaltants i els testimonis van confirmar aquesta identificació.

El segon fet va succeir el 4 d’octubre, quan dos homes van intentar atracar un establiment a Vilafranca del Penedès amenaçant els treballadors amb dues armes de foc. En aquesta ocasió, van tornar a marxar sense emportar-se res però, abans d’anar-se’n, van donar un cop de puny al nas a un dels treballadors.

A partir de les diverses gestions de la investigació, es va poder esbrinar que els lladres s’havien desplaçat amb una motocicleta i es va poder identificar un dels individus, que les víctimes també van reconèixer.

Notícies relacionades

La investigació policial es va centrar a localitzar i detenir el líder, amb nombrosos antecedents, i va portar els agents fins a Santa Pola. A la ciutat alacantina, es va fixar un seguiment més específic per comprovar ‘in situ’ els seus moviments i les possibles trobades amb el segon sospitós. Finalment van desarticular la banda.

Els quatre detinguts van ser posats a disposició judicial, i es va decretar l’ingrés en centres penitenciaris de la Comunitat Valenciana dels dos primers arrestats i els dos últims van quedar en llibertat amb càrrecs.