COP POLICIAL

Desarticulat un grup que va estafar 2,1 milions a través de "falses històries d'amor"

El grup es feia passar per una persona que pretenia mantenir una relació sentimental amb la víctima

Els detinguts també utilitzaven la modalitat de cartes nigerianes, en les quals demanen diners a canvi de falses herències

ml01912

ml01912 / Miguel Lorenzo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desarticulat una organització especialitzada en el frau de la “falsa història d’amor", a València. Aquest grup ha arribat a estafar 2,1 milions d’euros a víctimes de tot el món.

El grup actuava a través d’una xarxa social fent-se passar per una persona que pretenia mantenir una relació sentimental amb la víctima. Un cop guanyada la seva confiança, els sol·licitaven ingressos amb qualsevol excusa. Els detinguts també utilitzaven la modalitat de cartes nigerianes, que consisteix a enviar cartes de manera indiscriminada en què expliquen a les possibles víctimes que per cobrar una herència d’un familiar llunyà han de transferir prèviament una quantitat de diners.

Els agents han detingut els tres presumptes capitostos i 23 persones 'mules’ que s’encarregaven d’obrir comptes bancaris al seu nom o bé cedir les seves pròpies numeracions bancàries a persones situades dins de l’organització a canvi d’una petita remuneració econòmica. A més, en quatre registres s’ha localitzat un laboratori de falsificació de targetes bancàries i s’han intervingut 29.000 euros en efectiu, així com targetes SIM, discos durs i ordinadors portàtils.

Investigació policial

Notícies relacionades

La Policia estava investigant des de finals del 2017, quan els agents van tenir coneixement d’una sèried’operacions sospitoses gràcies a la comunicació del departament de seguretat d’una entitat bancària, que va detectar transferències internacionals que semblaven sospitoses des de diversos països com els Estats Units, Suïssa, Suècia, Colòmbia i Finlàndia.

S’estima que l’organització ha estafat més de 2.100.000 euros i fins ara han sigut localitzades sis víctimes, de diferents països, de qui haurien obtingut un total de 1.500.000 euros, sense que els investigadors descartin l’existència de noves víctimes.