Mal temps

La setmana comença amb pluges a Catalunya i la resta d'Espanya

Les precipitacions més fortes s'esperen al nord-oest peninsular

zentauroepp45641118 barcelona      27 10 2018        barcelona        cambio de 181031121458

zentauroepp45641118 barcelona 27 10 2018 barcelona cambio de 181031121458 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La setmana comença amb precipitacions localment fortes o persistents al nord-oest peninsular i probablement també al Pirineu, i amb nevades al nord de Lleó, segons el pronòstic de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) previst per a aquest dilluns. A Catalunya començaran aquest dilluns a la tarda i es concentraran fins divendres al nord del territori, tot i que predominaran els núvols en pràcticament tota la comunitat, informa el Meteocat:

En concret, a Catalunya hi haurà intervals ennuvolats, que augmentaran al matí amb cel ennuvolat o cobert amb precipitacions i que es generalitzaran d’oest a est, localment persistents al Pirineu, i amb probabilitat que siguin localment fortes, especialment en punts del litoral i prelitoral. Ocasionalment les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta. La cota de neu estarà per sobre dels 2.000 metres, i baixarà a última hora del dia a 1.600 metres a l’extrem occidental del Pirineu.

Pel que fa a la temperatures, les mínimes aniran en ascens a l’interior i sense canvis als litorals. Les màximes baixaran i el vent serà variable fluix, i al sud i sud-est tendirà de fluix a moderat, amb alguna ratxa forta al litoral.

Altres comunitats

Pel que respecta a la resta d’Espanya, les pluges arribaran de la mà d’un front atlàntic que deixarà precipitacions generalitzades en pràcticament totes les comunitats i que s’anirà traslladant des de l’oest peninsular fins a l’est, incloses les Balears.

Els xàfecs podran ser persistents o tenir una intensitat forta localment a Galícia i Astúries, i a la tarda al Pirineu i les Balears, segons l’Aemet.

A les Canàries també s’esperen precipitacions, menys probables a les illes orientals.

Les temperatures patiran un descens generalitzat, que pot arribar a ser notable a l’interior peninsular, amb gelades al Pirineu i la serralada Cantàbrica.

Notícies relacionades

A més, el vent bufarà fort o amb intervals forts a Galícia, Cantàbric, els litorals d’Alborán, sud-est, les Balears, Cantàbric, Estret i franja mediterrània peninsular.

 

Temes:

Catalunya