CARTELL POLÈMIC

La fiscalia arxiva una denúncia contra un club de Lleida per publicitar el seu xou amb una col·legiala

El ministeri públic considera que la imatge no incita a la comissió de cap delicte, com sostenia l'entitat denunciant

falda

falda

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia Provincial de Lleida ha arxivat la denúncia de Dones de Lleida contra la publicitat d’un club de 'show girls' als Alamús (Lleida) que promocionava el local amb la imatge d’una noia vestida de col·legiala i el lema 'Tornada a l’escola'.

Dones de Lleida el va denunciar per presumpta incitació a actes de pederàstia i a la prostitució infantil, tot i que l’informe d’arxivament de la denúncia assenyala que la publicitat denunciada no incita a la comissió d’un delicte concret, sense perjudici del rebuig que produeix i del fet que obeeix a un concepte absolutament degradant i cosificat de la dona.

"És obvi el contingut sexual de l’anunci, però no per això conté una incitació real, directa, expressa i evident a mantenir relacions sexuals amb menors", assenyala la fiscalia, que apunta, també, que la dona la imatge de la qual apareix al cartell anunciador no és una menor d’edat, tot i que la indumentària s’assembli en alguns aspectes a la d’una noia en edat escolar.

Diferents interpretacions

"A partir d’aquí les interpretacions són lliures i poden ser diferents en funció de qui observi el cartell, però les interpretacions no poden equiparar-se amb la incitació directa a la comissió d’un delicte concret", afirma.

Notícies relacionades

El cartell publicitari denunciat, segons la fiscalia, "no insta els possibles lectors o destinataris a mantenir relacions sexuals amb menors de 16 anys".

Sobre el cartell, en què apareix una noia amb faldilla de quadres, el ministeri públic assenyala que "la imatge és absolutament desencertada i ofereix una visió degradant de la dona, amb un missatge que respon al tipus de negoci que publicita, però que no es concreta en una incitació a la comissió d’un delicte concret".