ACTUACIÓ AL RAVAL

Segon dia de l'operació Bacar: registres en locals i 20 ordres de crida i cerca

Els Mossos i la Guàrdia Urbana inspeccionen gairebé una dotzena de bars i perruqueries

Els veïns temen que els traficants reocupin els espais dels quals van ser expulsats per la policia

bb549538-d713-4035-9ea0-02585bcf8c81 nou 30 134658 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Els Mossos d’Esquadra han emès aquest dimarts 20 ordres de detenció per a les persones que ahir dilluns no van ser localitzades durant els registres policials que es van realitzar en el marc del’operació Bacar contra els narcopisos que afecten el barri barceloní del Raval. Per la seva banda, els Mossos i la Guàrdia Urbana han activat avui la segona fase de l’operació amb inspeccions de locals sospitosos de mantenir vincles amb l’organitzaciód’origen dominicà que està al darrere de la xarxa de narcopisos.

A les diligències realitzades ahir al districte de Ciutat Vella, Poble-sec, Nou Barris i la ciutat de Badalona, van ser arrestades 55 persones, però la Divisió d’Investigació Criminal de los Mossos preveia detenir-ne 75.

Mossos i Guàrdia Urbana han desplegat avui un dispositiu més modest –ahir hi van intervenir 800 policies– que duen a terme agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Ciutat Vella de Barcelona.

Segons fonts policials, es tracta d’inspeccions de caràcter administratiu en bars i perruqueries que podrien tenir relació amb la màfia dominicana desarborada en la macrobatuda d’aquest dilluns. Els agents busquen si són en realitat punts de venda de droga. El bar Cortico i un centre d’estètica del carrer de Botella es troben entre els locals escorcollats.

Inspecció al bar Cortico, al Raval aquest dimarts. / GUILLEM SÀNCHEZ

Perill de reocupació

Per la seva banda, els veïns segueixen aquest dimarts a l’expectativa un dia després de l’operació policial. En un local del carrer de Valldonzella, propietat del banc BBVA, agents de Guàrdia Urbana han hagut d’entrar pistola en mà –tal com mostren les imatges d’EL PERIÓDICO– per assegurar-se que no quedava ningú a l’interior al descobrir uns operaris que la cinta policial estava trencada.

Notícies relacionades

Aquest és un narcopís que no va resultar possible precintar després del registre, ja que a l’interior hi quedaven toxicòmans que van assegurar que hi vivien. Després de trobar-lo buit aquest dimarts, els treballadors han procedit a tapiar-lo.

Narcopís desallotjat, propietat de Bankia, protegit amb un simple candau. / GUILLEM SÀNCHEZ

Als baixos del carrer de Sant Climent –propietat de Bankia–, no obstant, després de l’operació que sí que va aconseguir deixar buit el narcopís, el banc va optar per posar-hi un simple candau –com s’aprecia a la fotografia–, i això ha indignat els veïns, cansats de veure com els traficants reocupen espais dels que ja han sigut expulsats policialment.

Temes:

Narcopisos