PRESUMPTES INJÚRIES

Querella contra un escriptor per al·ludir als "ous" de l'apòstol Jaume en el pregó de carnaval

L'Associació d'Advocats Cristians acusa el dramaturg Carlos Santiago d'un delicte d'ofensa contra els sentiments religiosos

santiago

santiago

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un jutjat de Santiago de Compostel·la ha admès a tràmit la querella interposada perl’Associació Espanyola d’Advocats Cristians contra el polèmic pregó del carnaval a la ciutat, en què el dramaturg Carlos Santiago va fer al·lusions, segons denuncien, "als ous" de l’apòstol i insinuacions sobre fel·lacions de la Mare de Déu del Pilar al sant.

L’associació es va querellar per això contra l’artista Carlos Santiago, per haver comès un presumpte delicted’injúries, d’incitació a la discriminació contra els sentiments religiosos.

El mes de febrer passat, Santiago va ser l’encarregat de fer el pregó de carnaval des del balcó del Pazo de Bendaña (Santiago de Compostel·la), cosa que va causar un important enrenou a la ciutat i "crítiques cap al govern local que dirigeix l’alcalde, Martiño Noriega," tal com addueix l’organització actuant en un comunicat.

Qualificatius grollers

Advocats Cristians va presentar la querella, ara admesa a tràmit, ja que va considerar que el dramaturg va difondre, a través del seu discurs, burles cap a l’Església catòlica i "qualificatius eròtics i grollers que atemptaven contra l’apòstol, la Mare de Déu i la Senyora del Pilar".

Afirmen en la nota que sota el balcó, a la plaça de l’Obradoiro, "hi havia famílies, amb nens petits, que van començar a marxar al sentir les ofenses".

La presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, assenyala en el comunicat, així mateix, que l’actitud adoptada pel jutjat "és una decisió processal que forma part del desenvolupament lògic de la querella, sobretot en un cas com aquest, en què els indicis són clars".

Notícies relacionades

A més, des de l’associació, esperen que hi hagi una sentència condemnatòria i que els polítics que fomenten aquest tipus de delictes assumeixin les responsabilitats".

De la mateixa manera, opina que "si aquests fets s’haguessin produït en altres països, com Alemanya o Bulgària, el càstig seria molt més sever que a Espanya".