Anar al contingut

SUCCESSOS

Uns lladres de marihuana maten amb una forca la dona que els va sorprendre robant a casa seva a Calella

La víctima és una dona holandesa de 65 anys que va sorprendre als delinqüents de nit al seu hort

Els Mossos desvinculen els agressors de les bandes de lladres de casa o del narcotràfic

Guillem Sànchez / Barcelona

Uns lladres de marihuana maten amb una forca la dona que els va sorprendre robant a casa seva a Calella

El que va començar com un robatori de marihuana va acabar com un brutal homicidi. Els fets es van produir el dijous 11 a Calella (el Maresme), quan una dona holandesa de 65 anys i el seu marit van sorprendre tres lladres intentant robar-los la marihuana que ells conreaven amb finalitats medicinals a l’hort de la seva vivenda. 

Segons el marit va explicar a Ràdio Calella Televisió, cap a les 22.00 hores van escoltar soroll al jardí i van sortir amb una llanterna per veure de què es tractava. Els tres assaltants, al ser enfocats amb el focus, van reaccionar atacant la parella. Van agafar una forca de l’hort i, durant la topada, la van clavar al coll de la víctima. La dona va quedar greument ferida i va morir l’endemà. L’home va patir lesions de menor gravetat. 

La zona on es van produir els fets / FOTO CEDIDA PER RADIO TELEVISIÓ CALELLA

Es tracta d’una finca ubicada al costat de la riera que descendeix des de la muntanya fins a Calella. Però la casa es troba lluny del nucli urbà. La parella ni tan sols tenia telèfon a la casa i va haver d’acudir a la recerca de veïns per donar la veu d’alarma. Quan els Mossos d’Esquadra van arribar, no quedava ni rastre dels agressors i, tot i que la dona va ser traslladada amb vida a l’hospital, les ferides sofertes al coll van acabar provocant-li la mort, segons ha certificat l’autòpsia que s’ha practicat al cadàver. 

Fonts policials remarquen que es tracta d’un fet aïllat que s’ha de desvincular dels robatoris en vivendes perpetrats per bandes organitzades que actuen sent conscients que ferir els amos dels domicilis assaltats és altament costós des d’un punt de pista penal. Per això roben, fins i tot quan hi ha llogaters a la casa, però si són sorpresos, la immensa majoria opta per fugir sense agredir-los. 

Tampoc es tracta, aparentment, i segons fonts policials consultades per aquest diari, d’un fet protagonitzat per persones vinculades al narcotràfic. El perfil que manegen els investigadors és el de delinqüents d’estar per casa.