va passar aquest dimecres

Un emú es passeja per Sant Cugat i mor després d'una persecució policial

L'animal s'hauria escapat d'una casa particular de la localitat del Vallès Oriental

43731181 1477538279043530 6109636621177454592 o

43731181 1477538279043530 6109636621177454592 o
pacma

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Sant Cugat del Vallès

Un emú es va passejar aquest dimecres a la tarda pels carrers del centre de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) i va acabar morint després de ser perseguit per dues motos i dos cotxes de la policia local del municipi. L’animal s’hauria escapat d’una casa particular de la localitat, apunta la cadena SER.

Segons han explicat fonts municipals aquest dijous a Europa Press, un particular va donar l’avís cap a les 17 hores a la zona de Valldoreix i al confirmar-se la presència de l’animal, la policia va destinar dues motos i dos vehicles per perseguir-lo.

La persecució va ser de 2,2 quilòmetres, fins al centre de la ciutat, i en la confluència dels carrers Sant Francesc Xavier i Barcelona, l’emú es va aturar i va caure desplomat a terra.

Les mateixes fonts han garantit que no es va utilitzar l’arma ni cap altra eina per frenar l’animal i que es va traslladar el cos a dependències veterinàries.

Ara la policia local està investigant el cas per trobar el propietari, que s’exposa a una sanció d’entre 400 i 2.000 euros per infringir l’ordenança municipal de tinença d’animals, així com el cost de la incineració de l’emú.

Crítiques per l’actuació policial

Notícies relacionades

La Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) ha exigit aquest dijous en un comunicat la implantació de protocols per a casos que involucrin animals i demana que es depurin responsabilitats. Segons l’associació, la mort de l’emú va arribar després d’"una estratègia de captura del tot inadequada". "La mort de l’emú es podria haver evitat si es tingués un protocol d’actuació", apunten. Segons la PAS, la persecució era "garantia de sofriment i mort de l’au i podia posar en risc la seguretat viària". 

La mateixa entitat, que ha difós una imatge en la qual es veu a dos agents subjectant l’emú a terra, també ha manifestat el seu rebuig "per la desproporcionada actuació". "La policia necessita eines per a aquest tipus de casos i és l’ajuntament qui ha de proporcionar aquestes eines", sentencia la PAS en la seva nota, en la qual es posen a disposició del consistori per ajudar a elaborar aquests protocols.

Temes:

Sant Cugat