Anar al contingut

Avui, operació sortida

Prop de 485.000 vehicles sortiran de Barcelona pel pont del Pilar

L'operació sortida es pot complicar per les marxes lentes de transportistes contra el veto a la N-340 i N-240

El Periódico

Prop de 485.000 vehicles sortiran de Barcelona pel pont del Pilar

Salvador Miret

Prop de 485.000 vehicles sortiran de Barcelona i la seva àrea metropolitana amb motiu del pont del Pilar, que està previst que comenci a partir de les 15 hores de demà, segons les estimacions del Servei Català de Trànsit (SCT).

La majoria dels desplaçaments es concentraran entre les 15.00 hores d’aquesta tarda i la mateixa hora de divendres vinent, mentre que en l’operació tornada la franja en què s’esperen més cotxes és entre les 12.00 i les 0.00 hores de diumenge.

Les retencions és probable que es concentrin especialment a les carreteres C-16, C-17, C-14 i la N-145 d’accés a Andorra, mentre que aquesta tarda també pot ser que es compliqui el trànsit a l’AP-7, la N-II, la N-340 i la N-240 per les marxes lentes que han convocat els transportistes. Aquestes protestes, contra la desviació obligatòria de la N-340 a l’autopista AP-7 i de la N-240 a l’AP-2, i en què es preveu la participació d’uns 150 camions, estan convocades a les cinc de la tarda i sortiran des de diversos punts de Catalunya

L’operació sortida pel pont mobilitzarà un total de 1.422 agents dels Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat del trànsit a les carreteres.

Més de cinc milions de desplaçaments a Espanya

A la resta d’Espanya, la Direcció General de Trànsit (DGT) activa a les 15.00 hores d’aquest dijous l’operació especial del Pilar, en què espera 5,1 milions de desplaçaments fins a la mitjanit de diumenge i en què intensificarà els controls d’alcohol i altres drogues i de velocitat.

Els problemes circulatoris més importants es presentaran previsiblement durant la tarda d’aquest dijous, a les sortides dels grans nuclis urbans, i a última hora de la tarda o primeres hores de la nit es concentraran a les zones de destinació.  

Divendres al matí també es preveu trànsit intens a les sortides de les grans ciutats. A més, es prestarà especial atenció als accessos i travessies d’aquelles poblacions que celebren festivitats.

Dissabte continuarà el trànsit intens en sentit sortida dels grans nuclis urbans en trajectes de curt recorregut a zones de lleure properes a les ciutats.

Diumenge començarà el retorn i els problemes circulatoris es produiran als grans eixos viaris de comunicació, carreteres nacionals, autopistes i autovies, i a última hora de la nit es traslladaran a les vies d’accés als grans nuclis urbans.