TRAGÈDIA A LES BALEARS

Koldo Royo, d'estrella Michelin a cuiner del desastre de Mallorca

El xef prepara cigrons amb verdures per als voluntaris de Sant Llorenç des Cardassar

koldoroyo

koldoroyo

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El centre cultural Espai 36, al carrer Major de Sant Llorenç des Cardassar, és la zona zero dels prop de 300 voluntaris que s’han acostat al poble per ajudar en les tasques de desenrunament després de la riuada de dilluns a la tarda. A l’entrada de l’edifici atén un home trempat amb davantal fosc. És Koldo Royo, cuiner i veí de Palma, que ha decidit venir per donar un cop de mà. A la seva manera. 

S’ha portat fogons, ha aconseguit que Makro li doni el menjar i els estris per cuinar, i s’ha posat a treballar. Ha preparat uns cigrons amb verdures boníssims i no para de saludar coneguts i estranys. Per sopar planeja llenties. Va tenir estrella Michelin durant més de 20 anys, però ara es dedica a assessorar empreses en matèria de restauració. “Ho vam parlar amb un company xef de la zona, havíem de fer alguna cosa. En el fons no és més que un altre dia de treball, el mèrit és tot seu. Només torno el que ells m’han donat en algun moment de les seves vides”. Es quedarà el temps que faci falta. 

Temes:

Balears