Audiència general al Vaticà

El Papa diu que l'avortament és com contractar un sicari

Francesc es pregunta "com pot ser terapèutic, civil o simplement humà" la interrupció de l'embaràs

EPA3806. CIUDAD DEL VATICANO (VATICANO), 10/10/2018.- El papa Francisco (i) saluda durante su tradicional audiencia semanal en la Plaza de San Pedro del Vaticano, hoy, 10 de octubre de 2018. EFE/ Ettore Ferrari

EPA3806. CIUDAD DEL VATICANO (VATICANO), 10/10/2018.- El papa Francisco (i) saluda durante su tradicional audiencia semanal en la Plaza de San Pedro del Vaticano, hoy, 10 de octubre de 2018. EFE/ Ettore Ferrari / ETTORE FERRARI (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El papa Francesc ha condemnat aquest dimecres la interrupció de l’embaràs i ho ha comparat amb qui contracta "un sicari per resoldre un problema", durant la seva catequesi en l’audiència general celebrada a la plaça de Sant Pere.

Francesc ha reflexionat sobre el cinquè manament: "No mataràs", i ha condemnat la "supressió de la vida humana en el si matern en nom de la salvaguarda d’altres drets".

"¿Però com pot ser terapèutic, civil o simplement humà un acte que suprimeix la vida innocent i indefensa en el seu inici?", va preguntar.

I va afegir: "¿És just suprimir una vida humana per resoldre un problema? ¿És just contractar un sicari per resoldre un problema? ¡No, no es pot!".

El papa ha criticat "que els pares, en aquests casos dramàtics, necessiten una veritable proximitat, de veritable solidaritat, per afrontar la realitat superant les comprensibles pors i que, no obstant, el que reben són ràpids consells per interrompre l’embaràs".

"Por de la vida"

"Un nen malalt, com qualsevol persona necessitada i vulnerable, més que un problema és un do de Déu, que ens pot treure del nostre egoisme i fer-nos créixer en l’amor," va dir.

Notícies relacionades

Va asseverar, a més, "tot el mal del món, des de les guerres fins a la cultura del descart, es podria resumir com un menyspreu a la vida" i que "tota violència i mal contra la vida provenen de la por".

Sobre per què l’home "rebutja la vida", el pontífex argentí va afirmar que es tenen ídols com "els diners, el poder i l’èxit", que són "paràmetres equivocats per valorar la vida".