DESTACATS DEL DIA

El món plora la mort de Montserrat Caballé i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp227536 montserrat caballe en el ensayo en el liceo de enrique viii181006123733

zentauroepp227536 montserrat caballe en el ensayo en el liceo de enrique viii181006123733

1
Es llegeix en minuts

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat: 

1/ Diva eterna. Montserrat Caballé, la soprano més important del segle XX, mor a Barcelona als 85 anys. La seva impecable tècnica vocal, la seva passió interpretativa i el seu virtuosisme van pontificar i emocionar audiències de tot el món. La seva col·lecció d’anècdotes sobre el món de la lírica hauria donat per a un llibre, però ella preferia assaborir-les entre amics i família.


2/ María Jesús Montero, ministra d’Hisenda, afirma que no hi ha raons que justifiquin aplicar un nou 155 o per aixecar el control dels comptes de Catalunya. I respecte als recolzaments que necessita el seu Executiu per aprovar els pressupostos, és clara: Si no hi ha Pressupostos, no n’hi ha per a ningú, per a cap política, per a cap comunitat autònoma. No podríem millorar la sanitat, ni les pensions, ni revertir les retallades en educació o millorar la vivenda pública.


3/ Ultimàtum de l’ANC a Torra en plena divisió sobiranista. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, ha comparegut després de la reunió i ha exigit a JxCat i ERC que “garanteixin l’acord estratègic i que recuperin la unitat d’acció parlamentària amb la CUP” o, altrament, que donin “un “pas al costat”.


Notícies relacionades

4/ El Madrid continua sense marcar. L’Alabès derrota el Reial Madrid en el minut 95 amb un gol de Manu García (1-0) i posa la punta al tècnic blanc, Lopetegui. El Barça deixarà el Madrid a tres punts si guanya aquesta nit a València.


5/ Jair Bolsonaro, favorit en les eleccions del Brasil. El candidat ultra Jair Bolsonaro encapçala les enquestes amb deu punts d’avantatge respecte del progressista Fernando Haddad, tot i que s’espera que la presidència es resolgui en una segona volta.