sinistres greus

Mor el passatger d'una moto en un accident causat per un conductor ebri

El dissabte negre a les carreteres catalanes es va saldar amb quatre morts i sis ferits

foto 3404692

foto 3404692

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dissabte va acabar amb un balanç negre a les carreteres catalanes: Quatre persones van morir i unes altres sis van resultar ferides en quatre accidents de trànsit. L’última, ahir a la nit, va ser el passatger d’una motocicleta en un xoc a la N-260, a Avinyonet de Puigventós (Alt Empordà), presumptament provocat per un conductor que conduïa ebri i que ha sigut detingut pels Mossos d’Esquadra acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu.

Segons ha informat avui diumenge el Servei Català de Trànsit, l’accident va passar a les 19.55 hores d’ahir a la N-260 al seu pas pel carrer Tramuntana d’Avinyonet de Puigventós quan el cotxe es va estavellar frontalment contra la motocicleta, en què hi viatjaven dos joves. Com a conseqüència, va morir el passatger posterior de la motocicleta, I. E. M., de 18 anys i veí de Figueres (Alt Empordà).

El pilot del vehicle de dues rodes, un menor d’edat, va resultar ferit de caràcter greu i va ser traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona, mentre que el conductor i els passatgers del turisme van resultar il·lesos.

Els Mossos d’Esquadra van detenir el conductor del turisme implicat en l’accident, un home de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí també de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte d’homicidi per imprudència greu, un delicte de lesions per imprudència greu i un delicte per conduir sota els efectes de l’alcohol, ja que en la prova d’alcoholèmia va donar 0,86 mg/l, el triple de la taxa permesa.

Al lloc de l’accident s’hi van desplaçar cinc patrulles dels Mossos, tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies i la unitat de recolzament psicològic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). 

Carretera tallada 

Segons va informar el Servei Català de Trànsit, el primer accident de dissabte va passar a les 1.45 hores al quilòmetre 755,5 de la carretera C-37, al terme de Sant Pere de Torrelló (Osona) quan, per causes que s’estan investigant, van xocar frontalment un turisme i un camió. Al sinistre va morir la conductora del turisme i la carretera va haver de ser tallada al trànsit durant gairebé sis hores.

El segon accident mortal s’ha produït a les 5.32 hores al quilòmetre 144 de la carretera C-14, al terme d’Oliana (Alt Urgell), quan un camió va sortir-se de la calçada i va caure des d’un pont de 30 metres al fons del riu, on ha quedat submergit a quatre metres de profunditat.

La unitats subaquàtiques dels Mossos d’Esquadra i dels Bombers es van desplaçar al lloc i estan treballant per rescatar el cadàver del camioner, que va quedar atrapat dins de la cabina del camió submergit.

A Horta de Sant Joan

Notícies relacionades

El tercer ha passat a les 8.15 hores al quilòmetre 16,2 de la carretera T-330, al terme d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), en direcció a Arnés, quan, per causes desconegudes, van col·lidir una furgoneta i un tractor.

A conseqüència de l’accident, va morir el conductor del tractor mentre que van resultar ferides les cinc persones que viatjaven a la furgoneta, que van ser traslladades a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa (Tarragona), una en estat lleu i quatre menys greus.