DESTACATS DEL DIA

La mort de Montserrat Caballé i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Montserrat Caballé al Liceu, l’abril del 2013.

Montserrat Caballé al Liceu, l’abril del 2013.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1/ Mor Montserrat Caballé. La gran diva de l’òpera ha mort a la matinada d’aquest dissabte a Barcelona als 85 anys. La soprano es trobava ingressada a l’Hospital Sant Pau des de mitjans de setembre.


2/ La paga per maternitat queda exempta de l’IRPF. Els contribuents poden reclamar el que van entregar de més al fisc des del 2014. UGT calcula que l’AgènciaTributària haurà de tornar 1.300 milions d’euros a les dones que van cobrar prestacions de maternitat entre el 2014 i el 2017 després de la sentència del Suprem. 


3/ Junts fins a la sentència de l’1-O. Torra i Aragonès s’han reunit al Palau amb l’únic punt a sobre de la taula de transmetre confiança després del col·lapse parlamentari de dijous al Parlament.


Notícies relacionades

4/ El viatge sense retorn de les empreses. De les més de 3.800 companyies que s’han mudat fora de Catalunya després de l’1-O, només una gran empresa com Agbar va optar el mes passat per tornar a ubicar el seu domicili en territori català.


5/ Nobel doble contra la violació com a arma de guerra. El metge Denis Mukwege i l’activista Nadia Murad són les personalitats distingides amb el premi Nobel de la Pau 2018, que ha premiat els seus “esforços per acabar amb l’ús de la violència sexual com a arma de guerra i conflicte armat”.