OPERACIÓ A VALÈNCIA

Detingut per abús sexual un directiu d'una entitat de discapacitats

L'arrestat, de 44 anys i voluntari de Cocemfe, ha renunciat a tots els seus càrrecs

zentauroepp42753863 graf4582  pozo ca ada  albacete   02 04 2018   un guardia ci180927094301

zentauroepp42753863 graf4582 pozo ca ada albacete 02 04 2018 un guardia ci180927094301 / Manu

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut aquesta setmana un directiu de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe) de la província de València per un presumpte delicte d’abusos sexuals a un noi amb un grau elevat de discapacitat en un centre de Picassent (València), segons han confirmat fonts de la investigació.

L’arrestat, de 44 anys i voluntari de l’organització, també és discapacitat i ha renunciat a tots els seus càrrecs a Cocemfe després de quedar en llibertat aquest divendres passat, detallen des de la confederació.

La detenció de l’exvicepresident de Cocemfe València es va produir dijous per presumptes abusos sexuals a un noi, major d’edat, en una associació de discapacitats de Picassent. El denunciant no era usuari dels serveis de la confederació i té un grau elevat de discapacitat, igual que el presumpte autor dels fets.

Segons fonts de la investigació, el sospitós ja va ser investigat durant l’any passat per fets similars, també per part de la Guàrdia Civil.

Després de decretar el jutge la seva llibertat aquest divendres passat, l’arrestat es va posar en contacte amb la direcció autonòmica de l’organització i va renunciar de tots els seus càrrecs: vicepresident de Cocemfe València, vocal de Cocemfe Comunitat Valenciana i secretari de l’associació ASMIP Picassent.

Voluntari des de fa anys

Des de la confederació destaquen que aquest exdirectiu “participa en accions de voluntariat des de fa més de 20 anys” i apel·len a la presumpció d’innocència. “És molt dur pensar que hagi fet res, però fins aquí podem dir”, ha manifestat a Europa Press el president de la federació provincial, Albert Marín.

Va remarcar que, personalment, ell mantindrà la seva “relació de companyonia” amb el detingut, si bé ha insistit que “l’organització no hi tindrà cap contacte” ni exercirà cap funció.

En qualsevol cas, Marín va assegurar que l’exvicepresident es troba “destrossat” i ha manifestat la seva preocupació per la seva situació personal, perquè “la seva discapacitat és orgànica, de grau elevat i pateix diverses patologies”.

Per part de Cocemfe CV, l’organització autonòmica ha emès un comunicat en què expliquen la situació actual del detingut i la renúncia dels seus càrrecs, a l’espera que “la justícia aclareixi els fets”. Recorden a més “la presumpció d’innocència que assisteix qualsevol persona acusada, segons l’ordenament jurídic”.

Notícies relacionades

Com a entitat, destaquen la trajectòria de “30 anys en el treball de les més de 1.000 persones que exerceixen de manera altruista com a directius de les seves 99 associacions integrades”, així com els seus més de 400 treballadors i les desenes de voluntaris que col·laboren de forma externa per “millorar la vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies a la Comunitat Valenciana”.

Cocemfe CV és una oenagé sense ànim de lucre nascuda el 1991 per promocionar i defensar els drets de les persones amb discapacitat física i orgànica i millorar-ne la qualitat de vida fins a la plena integració educativa, laboral i social.