violència masclista

Un home mata a trets la seva exdona a Girona, atropella la seva filla i se suïcida

L'homicida tenia una ordre d'allunyament de la víctima, a qui ha assassinat a Sant Joan de les Fonts

zentauroepp45360575 sant joan les fonts181006182841

zentauroepp45360575 sant joan les fonts181006182841 / Gerard Vila

3
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La cinquena víctima de la violència masclista a Catalunya és una dona de Sant Joan les Fonts (la Garrotxa). El seu exmarit la va sorprendre quan caminava pel carrer de Cistellers de la població i li va disparar diversos trets amb una escopeta de calibre petit que van acabar amb la seva vida. L’home, després de l’assassinat, va fugir en un cotxe i va atropellar una de les seves filles, la més gran, d’uns 20 anys. La jove ha resultat ferida de gravetat i es troba ingressada a l’hospital. El seu pronòstic és reservat. 

Després de l’atac, els Mossos d’Esquadra van iniciar un dispositiu de recerca per trobar l’homicida. El van trobar poc després gràcies a la trucada d’un veí de Montagut i Oix, que va alertar que havia vist des de lluny com es penjava un individu en una zona boscosa pròxima a la seva vivenda. A l’arribar, els policies van constatar que es tractava de l’exmarit i que, efectivament, s’havia suïcidat penjant-se. 

Anna, la víctima, treballava de cuinera a l’escola d’aquest municipi i havia denunciat per maltractaments la seva exparella en diverses ocasions. Existia, a més, segons fonts policials, una ordre d’allunyament que pesava sobre l’agressor, l’antic amo d’una empresa de construcció modesta que havia patit la crisi econòmica. 

L’assassinat va tenir lloc cap a les 15.30 hores d’ahir, a prop del camp de futbol, una zona en què havia començat la Fira de la Bruixeria, un esdeveniment al qual, segons sembla, s’hi dirigien l’Anna i les seves dues filles, i que es va suspendre després dels fets.  L’Ajuntament de Sant Joan ha decretat tres dies de duel, ha convocat una concentració de duel a la plaça de l’Ajuntament i ha suspès la fira. 

Cinquena víctima catalana

Amb aquest assassinat masclista s’eleven a 39 les dones assassinades aquest any a Espanya per les seves parelles o exparelles. I la cinquena a Catalunya. Aquestes han sigut les quatre anteriors. 

1. 09/04/2018. Patricia, veïna de Blanes, 40 anys, d’origen bolivià. Va ser apunyalada pel seu marit, Rolando, de 41 anys, també bolivià, que la va atacar a les cinc de la matinada en presència dels dos fills de la parella, un nen i una nena, de 10 i 17 anys. La més gran va ser qui va trucar al 112 per avisar que el seu pare havia apunyalat la seva mare i que s’havia clavat el mateix ganivet a l’abdomen.

2. 18/06/2018. Una dona de Guatemala i de 40 anys, veïna de Badalona, va ser escanyada pel seu marit, de 48 anys. El presumpte assassí es va entregar a la Guàrdia Urbana després d’haver confessat que havia asfixiat la seva esposa durant una discussió familiar.

Notícies relacionades

3. 06/08/2018. A Mari Paz Martínez, de 78 anys i de nacionalitat espanyola, el seu marit, de 82 anys, li va clavar un ganivet al pit al seu domicili del barri de Sants de Barcelona. Els fets van passar poc després de les 13.15 hores, quan la policia catalana va rebre l’avís del fill del matrimoni, que va trucar per dir que els seus pares estaven ferits dins de casa seva. 

4. 23/08/2018. Estela Izaguirre, una dona de 35 anys, d’origen hondureny i veïna de Ciutat Meridiana (Barcelona), va ser apunyalada pel seu nòvio, Didier Calderón, de 27 anys i també hondureny, amb qui planejava casar-se. La va atacar quan tots dos es trobaven a l’habitació d’ella, de matinada. Va ser traslladada amb vida a l’hospital, però va morir hores més tard a l’Hospital Vall d’Hebron.