A Alcanyís

Un edil de Cs: "Mai m'ha excitat més la meva dona que amb la faldeta grisa" de l'escola

L'asseveració, durant un ple, formava part de la seva defensa per l'escola concertada

La formació taronja li ha obert un expedient disciplinari amb suspensió de militància

twitter

twitter

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La comissió de règim disciplinari de Ciutadans ha comunicat l’obertura, de forma imminent, d’un expedient disciplinari amb suspensió de militància al seu regidor a Alcanyís (Terol), Joaquín Galindo, després de les referències masclistes sobre la seva dona que va fer en el ple de dilluns passat. Entre altres perles, va deixar anar: “Quan tenia 15 anys i la meva dona, 13 o 14, ella anava amb l’uniforme de faldeta grisa de Las Anas, i mai m’ha excitat més que en aquella època, fixi’s si m’agraden els uniformes de les monges”.  Ho va dir argumentant la seva defensa de l’educació concertada. 

En un comunicat datat a Madrid, Ciutadans assegura que rebutja les paraules del regidor, que són "lamentables" i "contràries als valors" de la formació taronja.

La intervenció de Galindo es va produir dilluns passat en el ple del consistori, en el transcurs del debat d’una moció a favor de l’educació concertada, presentada pel PP. Les seves declaracions han suscitat polèmica una vegada les ha publicat el digital 'Lacomarca.net' i ‘Heraldo de Aragón’ .

"Una mica pallasso"

Va començar la seva intervenció assegurant que tenia la intenció de ser "una mica pallasso", cosa que de vegades "està bé". Després, va confessar que se sentia "desconcertat" amb el desenvolupament del ple fins aquell moment.

Va anunciar que s’abstendria en la votació de la iniciativa per desavinences antigues amb l’equip de Govern, en mans del PP, i que, malgrat ser un ferm defensor de l’educació pública, no tenia "res en contra" de la concertada.

Per exemplificar aquesta actitud, va utilitzar un exemple que després va ser criticat durament per altres grups.

"Quan jo vaig conèixer la meva dona tenia 15 anys i ella, 13 o 14; ella anava a Las Anas amb l’uniforme de la faldeta grisa, i mai m’ha excitat més que en aquella època, fixin-se si m’agraden els uniformes de les monges", va asseverar.

Abans havia fet referència al seu germà, "que en pau descansi", que "va estar molts anys vestint un hàbit de monjo mercedari fins que el va deixar perquè li agradaven les dones".

Aquests dos exemples, va dir, demostren que hauria pogut estar a favor de la moció, que no va recolzar per no compartir la manera de fer política de l’equip de Govern, "en contra del consens".

"M’abstindré, i segurament si algú de les altes esferes de Ciutadans se n’assabenta, em puc emportar una puntada de peu al cul, per no dir en un altre lloc, i a més ben forta. Però com que tinc esperit lliure i soc aquí perquè vull i perquè em dona la gana, m’abstindré", va indicar.

La regidora del Partit Aragonès Berta Zapater va retreure a Galindo que hagués "perdut els papers" i "els nervis" amb un comentari "totalment menyspreable i masclista".

Notícies relacionades

Galindo es va sentir al seu torn "greument ofès" per la regidora del PAR i, en un primer moment, lluny de rectificar, hi va insistir: "Quan li tocava el cul a la meva dona era perquè ella em deixava i li agradava".

En aquell moment va intervenir l’alcalde, Juan Carlos Gracia Suso, del PP, per considerar que Galindo estava parlant “en un ambient còmic" i "simpàtic".