MOBILITAT

Holanda veta les bicicletes elèctriques de càrrega de nens després d'un accident mortal

Quatre menors van morir fa 10 dies arrossegats per un tren al sud del país

bicicleta-de-cargo

bicicleta-de-cargo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri holandès d’Infraestructures va prohibir aquest dilluns de forma temporal l’ús en les vies públiques de les bicicletes elèctriques de càrrega per a nens després de la mort fa 10 dies de quatre menors al ser arrossegats per un tren al sud d’Holanda.

En un comunicat, el Ministeri va assenyalar que aquesta és "una mesura de precaució" basada en els primers resultats d’un informe de la Inspecció de Transport sobre els possibles riscos per a la seguretat que comporten l’ús d’aquest tipus de bicicletes en les vies públiques.

Després de l’accident en el municipi d’Oss el 20 de setembre passat, la Policia, l’Institut Forense (NFI) i la Inspecció van dur a terme una investigació tècnica exploratòria sobre algunes d’aquestes bicis i van concloure que existeixen dubtes sobre les possibles fallades "als frens" d’aquests tricicles.

Membres dels serveis d’emergències, a la zona on van ser arrossegats quatre menors per un tren que va impactar contra una bici de càrrega. / EFE / SEM VAN DER WAL

Notícies relacionades

Les troballes esmentades "poden suposar un risc per al conductor, els nens i altres usuaris de la carretera" i per això, la prohibició té efectes immediats, per la qual cosa entra en vigor aquesta mateixa nit.

Aquesta decisió tindrà un gran impacte pràctic per a moltes guarderies i escoles primàries, ja que majoritàriament utilitzen aquestes bicicletes elèctriques com a mitjà de transport per traslladar els petits als seus centres educatius o de retorn a les seves llars.