LA PROTECCIÓ DE LA INFÀNCIA

El Govern obre el primer centre d'emergència per a menors immigrants

L'equipament disposa de 60 places i la DGAIA ja ha començat a instal·lar-hi els joves no acompanyats

La Generalitat espera que aquest cap de setmana ja no quedi cap noi dormint en comissaries

wegwg

wegwg

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

Després de 10 dies de controvèrsia per les desenes de menors immigrants sense referents familiars que han estat dormint en comissaries, el Govern va obrir aquest dijous el primer centre d’acolliment d’emergència, que va prometre incorporar al sistema a principis de la setmana que ve.L’equipament és a la ciutat de Barcelona i disposa de 60 places. 

Notícies relacionades

Durant la nit de dijous, personal del Departament de Treball, Afers Socials i Família van traslladar al poliesportiu de la Mar Bella desenes de joves perquè es dutxessin i sopessin abans de ser traslladats en aquest centre i d’altres en què han anat quedant places lliures. Els va acompanyar un equip d’educadors i se’ls va facilitar productes d’higiene personal i roba neta. Es va optar per aquesta estratègia perquè al centre nou encara no s’hi han instal·lat les dutxes.

Malgrat això, encara queden nois a les comissaries de Mossos d’Esquadra, i, segons avança el Govern, el trasllat continuarà durant aquest matí de divendres. L’operació la duu a terme personal de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i es realitza en grups reduïts. El Govern treballa amb la previsió que al llarg del cap de setmana, cap d’aquests adolescents hagi de dormir en dependències policials.