RÀNQUING INTERNACIONAL

Dues universitats catalanes, entre les 150 millors del món

La Pompeu Fabra ocupa el lloc 135 del llistat internacional i l'Autònoma, el 145

undefined23192330 sociedad 02 08 2013   universidades cerradas en agosto  foto180926170413

undefined23192330 sociedad 02 08 2013 universidades cerradas en agosto foto180926170413

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En plena polèmica política sobre les tesis doctorals i els cursos de màster, la publicació anual ‘Times Higher Education’ especifica que dues universitats públiques catalanes, la Pompeu Fabra i l’Autònoma de Barcelona, són entre les 150 millors del món. La primera ocupa el lloc número 135 i la segona, el 145. La llista completa inclou 86 països i més de 1.200 centres, al capdavant dels quals se situa –per tercer any consecutiu– Oxford, seguida de la també britànica Cambridge i la nord-americana Stanford. De fet, els EUA i el Regne Unit copen els deu primers llocs.

La Universitat de Barcelona, mentrestant, se situa entre les 250 millors del món. La Complutense de Madrid i la de València pugen llocs i se situen entre les 500 millors de la classificació. Algunes de les noves institucions espanyoles que apareixen per primera vegada al llistat són la universitat de les Illes Balears, la Jaume I de Castelló, la de Las Palmas de Gran Canària, la Miguel Hernández d’Elx i l’Oberta de Catalunya.

Un bon any per a Espanya

“Les dades posen de manifest un molt bon any per a Espanya, que no només assoleix un rècord de 38 institucions en la classificació mundial, sinó que les seves millors universitats també estan escalant llocs al llistat global”, afirma el director editorial de ‘Times Higher Education’, Phil Baty. “Les universitats són cada vegada més importants en la fortalesa econòmica d’una nació. Són la base de la innovació tecnològica i promouen noves maneres de fer negocis”, afegeix.

Els EUA, amb 172 universitats, són el país amb més institucions al rànquing de ‘Times Higher Education’, seguit del Japó, que amb 103 supera les 98 del Regne Unit. En quart lloc se situa la Xina, amb 72 centres a la classificació. “A mesura que la Xina i altres nacions emergents col·loquen les seves universitats en el centre de les seves estratègies de creixement econòmic nacional, podrien convertir-se en un desafiament per al continu domini anglo-nord-americà de les classificacions en els propers anys”, afegeix el responsable de la publicació.

Iraq

Notícies relacionades

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca la universitat de Bagdad per convertir-se en la primera vegada que irak entra a la llista (que fa 15 anys que s’elabora) situant-se entre els llocs 801 i 1000 i rebent una menció especial per la seva col·laboració investigadora internacional i l’impacte de les seves publicacions.

La universitat de les Índies Occidentals es converteix en la primera entrada de Jamaica, unint-se al llistat entre els llocs 501 i 600, amb una forta perspectiva internacional. El Kazakhstan, el Nepal i Tanzània també s’afegeixen a la classificació per primera vegada aquest any, mentre que Sèrbia hi torna després d’haver passat un any absent.

Temes:

Universitat